Adventsgaver - Gode bud på gaven

Kom i julestemning med en god adventsgave

Første søndag i advent er i 2021 den 28. november og hvilken herlig dag at starte julehyggen med kalenderlys og eventuelt en adventsgave.

Adventsgaver er en tradition der går mange år tilbage og er noget som både børn og voksne nyder godt af i mange familier. Det er skønt at give adventsgaver, men den største udfordring herved er ofte hvad man bør give i adventsgave? Hvordan fornyer du dig fra sidste års adventsgave? Hvis du mangler inspiration til at finde en god adventsgave til børn, voksne eller en helt tredje, så er du komet til det rette sted.

Hos Gavehylden.dk har vi samlet en liste af adventsgaver til hende, adventsgaver til ham og ikke mindst adventsgaver til børn. Med andre ord, så er der garanti for at finde en god adventsgave ved at tage et kig på nogle af vores forslag nedenfor. Fælles for vores mange ideer til adventsgaven er, at du finder gaveideer i alle prisklasser, så der er med garanti noget som du kan bruge.

julegavegenerator-morefews

Alle de gode “Danish Sayings” vi har grint af samlet på denne sjove Dialægt plakat. En humoristisk plakat de fleste vil kunne finde en plads til i deres hjem. Plakaten er både velegnet for sig selv, men også på en plakatvæg hvor man samler det minimalistiske med det humoristiske.

En rigtig god gaveidé til adventskalenderen som helt sikkert vil give et smil på læben. Via nedenstående link kan du også finde mange andre underholdende plakater fra Dialægt plakater, som med garanti vil en god adventsgaveidé til hende og ham.

Når man skal finde den helt rette adventsgave, så må man gerne bruge lejligheden til at give et lille spark i den rigtige retning. Hentydninger er helt i orden, og hvis personen måske ikke er den største ørn i et køkken, så er en kogebog med lette opskrifter en oplagt adventsgave.

God mad behøver ikke være svært at lave, og når man ikke er god i køkkenet, kan man ofte være lidt blind overfor dette faktum. Her er den fremhævede bog genial – men der findes mange andre, gode kogebøger til adventsgaven.

Der er mange danskere, der har taget øllen til sig i de seneste år, og selvom den har været drukket i mange år, så har de seneste år budt på utallige mikrobryggerier med hver deres ølmærke. Derfor er det også oplagt at give en håndbog til ølbrygning i adventsgave til ham, der går op i sin øl.

En ølsmagning kan give blod på tanden i forhold til at smage mere og alsidig øl, ligesom man kan få gode idéer til sin egen portion øl. Der vil garanteret være én mand eller to, hvor denne gaveidé til adventsgave passer perfekt.

Hvis man er komplet fortabt i sin jagt på kreative adventsgaver, så kan det være en idé at gå tilbage til nogle af klassikerne. En klassisk adventsgave, som stort set altid er at finde hos danskerne, er brætspillet, og her er en oplagt gaveidé at vælge en sjov, nyfortolket udgave af Ludo – spillet Partners.

Partners er et sjovt spil for både unge og gamle, men der findes mange andre, fantastiske brætspil på markedet, som med garanti også vil vække stor glæde. Brætspil er det nye sort, så det er bare med at benytte dem som adventsgave.

Forkælelse er altid et godt udgangspunkt for gaver, og det gælder bestemt også, når man leder efter gode gaveidéer til adventsgaven. Forkælelse kan komme i mange former, og der er ingen tvivl om, at der er mulighed for at være meget kreativ, når man finder på gaveidéer.

Man kan med fordel købe noget i stil med den fremhævede luksuspakke med lækre olier, eller man kan finde på lignende pakker med parfume eller andet, som modtageren elsker. I hverdagen er der ofte ikke tid og budget til luksus, så derfor er adventsgaven en oplagt mulighed for at skabe dette.

En gaveidé til ham kunne også være en fin byplakat fra Plakatdyr. De har de skønneste plakater med by- og hjemstavnmotiver fra hele Danmark. Forær ham en plakat med f.eks. hans barndomsby, byen han studerede i eller noget helt tredje – lige meget hvad vil han sikkert blive glad for den og vil få vækket en masse minder.

Derudover passer de farverige plakater også rigtig godt ind i de fleste hjem og kan give lidt ekstra liv på væggen.

Den Store Bagedyst har været på alles læber i de seneste par år, hvor mange tusinder af danskere har været klistret som rugbrødsdej til skærmene. Det har udløst en stor bølge af lækkert hjemmebag, og hvis personen, du tænker på, går op i bagning, så er en kreativ opskriftsbog til kager en genial adventsgave.

Det er meget in, at kagerne skal laves på lokale råvarer og skal passe til årstiderne, og den fremhævede bog indeholder opskrifter, der tager højde for netop dette. En fin lille adventsgave, der vil bringe stor bage-glæde.

Hvis der er én drink, der virkelig har fået ny luft under fjerene i de senere år, så er det gin og tonic. Drinken er blevet nyfortolket på utallige måder, og det er blevet meget moderne at gå op i gin og tonic på ny. Kender du en person, der også er vild med gin og tonic, så er en oplagt gaveidé til adventsgave selvfølgelig en bog med mange forskellige opskrifter på lækre cocktails med gin og tonic.

Gin og tonic-bogen er en genial adventsgave – specielt hvis du selv elsker drinken og håber på, at modtageren kan servere én eller to stykker til en festlig lejlighed.

En god flaske rødvin er virkelig noget, som vi danskere sætter pris på, og det er ikke sjældent, at der bliver drukket en flaske eller to på en hyggelig aften. Vinens verden er enorm og, for langt de fleste, totalt uudforsket, og hvis du kender én, der er vild med vin, så vil denne bog bestemt vække glæde.

Adventsgaver er ofte mindre effekter, som man ikke for alvor kan bruge til det helt store – her er dog en bog, der giver god indsigt i vinens verden, og som er perfekt til den vinelskende mand eller kvinde.

Leder du efter en lidt dyrere adventsgave, som tilbyder noget helt unikt, så er der ingen vej udenom Bridgewalking hen over den gamle Lillebæltsbro. Det er en unik oplevelse at stå så højt oppe i luften på et imponerende bygningsværk, og udsigten er intet mindre end fænomenal.

Herudover er det muligheden for at give en adventsgave, som kan bringe familien sammen omkring en udflugt til det vestfynske – en dejlig mulighed for at komme hinanden ved og opleve noget sammen.

Har du besluttet dig for, at adventsgaven skal indeholde forkælelse, så er der mange muligheder på markedet. Du kan købe olier, parfumer eller andre sager, men hvis du søger efter en anderledes form for forkælelse, så er en tur til fiskene med fødderne i baljen en både sjov og afslappende gaveidé.

Garra Rufa fiskene kaldes også for doktorfisk, fordi de simpelthen spiser død hud på fødderne, når man stikker dem i vandet – det er helt ufarligt, men det kilder lidt.

Når man skal vælge adventsgaver til folk, der lader til at have alt, så er man nødt til at tænke i kreative baner. Her kan det være sjovt at finde noget, som personen ikke vidste, at de manglede – og det er her, at champagnesablen bliver en fantastisk gaveidé. Alle har prøvet at åbne en flaske champagne, men det bliver lidt mere eksklusivt og festligt, hvis dette gøres med en sabel i stedet.

Champagnesablen bliver ofte fundet frem til de helt særlige lejligheder, og det er derfor en adventsgave, som vil vække stor glæde og forundring i årene, der kommer.

Hvis du er gået helt i stå i din søgen efter en god adventsgave, så kan du med fordel vælge en af de måske mest klassiske adventsgaver i Danmark: En kalender med ”Og det var Danmark”. Der bliver lavet en ny kalender hvert år, og de er altid en sjov tilføjelse til ethvert køkkenbord eller kontorlandskab.

Selvom det ikke er en voldsomt kreativ adventsgave, så er det en adventsgave, der som regel bringer et smil frem på læben de fleste dage i året – og handler livet i virkeligheden ikke om at have det sjovt?

Rigtig mange tyer til brugskunst af den ene eller anden slags, når de er i tvivl om, hvilken adventsgave de skal forære til dem, de holder af. Brugskunst er ofte godt, og når det samtidig er praktisk, så har man opskriften på en rigtig god adventsgave, der som oftest vækker stor glæde hos modtageren. Brugskunst er med andre ord et sikkert kort på hånden, hvis du er i tvivl om, hvilken adventsgave der er den rette.

Karaflen fra Grand Cru er en klassiker indenfor dansk design, og hvis ikke allerede den står i huset hos modtageren, er det et fantastisk bud på en god adventsgave.

Som mand kan det nogle gange være svært og unaturligt at stå i køkkenet, og selvom mænd bliver bedre og bedre til alle de huslige pligter, så er det ikke altid tilfældet. Derfor kan det være en god gaveidé til adventsgave til ham at forære en god opskriftsbog, der kan inspirere og gøre det lettere at lave god mad til hele familien.

Den perfekte opskriftsbog til manden er bogen med opskrifter fra rigtige mænd. Her er mad, som gør mænd til mænd, og det er bundsolid læsning med masser af lækre retter – mmmmhh…

Hvis du leder efter en alternativ adventsgave til ham eller hende, der har et godt øje til en god flaske kold hvidvin om sommeren, så er en smuk vinkøler et fantastisk match. Med en vinkøler kan vinen holde sig helt tempereret og klar til brug gennem mange timer i solen, og når man kombinerer denne funktionalitet med et flot ydre, så har man en kanon adventsgave til vindrikkeren.

Der findes mange forskellige vinkølere på markedet, så der er med garanti én, som passer til både æstetik og gavebudget.

Cocktails er blevet mere og mere eftertragtede – ikke kun på cocktailbarer i byen, men også hjemme i privaten til festlige lejligheder. Man føler sig som den bedste bartender i verden, når man slynger drinks rundt i en professionel cocktail shaker, og hvis de samtidig smager godt, så er der ikke et øje tørt.

Et cocktail sæt er et fantastisk godt bud på en lækker adventsgave, som med garanti vil blive brugt jævnligt. Modsat den generelle opfattelse, så kan man sagtens få et lækkert sæt til en god pris; hvilket vores bud på listen også er et bevis på!

Når julen nærmer sig, og ferien forhåbentlig gør det samme, så bliver der endelig tid til afslapning og forkælelse – både for sig og sammen med familien.

Selvforkælelse er en vigtig del af livet, og hvis du leder efter en god adventsgave, der skal forkæle modtageren, hvorfor så ikke skele mod en lækker arganolie? Arganolie danner et beskyttende lag på huden, der er silkeblødt og lækkert, og det er med til at rette op på diverse hudskader. Med andre ord et fantastisk produkt, der passer perfekt til en adventsgave.

Mangler du en lækker adventsgave til hende, så er der ingen tvivl om, at cremer altid er et perfekt match. Alle kan bruge en lækker creme til kroppen, og særligt hænderne er udsatte, når man går igennem hverdagens trummerum. Derfor er det en fantastisk gaveidé til adventsgave, hvis du vælger en håndcreme som vores udvalgte.

Elizabeth Arden er et verdenskendt mærke, som helt sikkert vil vække glæde hos kvinden i dine tanker – om ikke andet, så kan du bruge det som inspiration til andre gaver.

I en digital tidsalder har man mere eller mindre brug for strøm hele tiden. Der er telefoner, iPads og mange andre elektroniske dimser, der kræver strøm, og hvis du kender én, der ikke allerede har en powerbank, så er det bestemt en perfekt gaveidé til adventsgaverne.

Powerbanks fås i mange forskellige former, størrelser og med forskellige kapaciteter, men de er på nuværende tidspunkt blevet så billige, at det er en budgetvenlig adventsgave for de fleste. Vi anbefaler at vælge en powerbank med en kapacitet på minimum 10.000 mAh – så er der strøm til hele dagen.

Skal man finde en adventsgave til manden, der har alt, så kan det være noget af en udfordring. Der er sjældent mange ønsker at gå ud fra, og hvis du ikke aner dine levende råd om, hvilken adventsgave der passer, så kan det varmt anbefales at købe en smart kølebrønd til øl.

Der bliver drukket masser af øl i Danmark, men på en varm sommerdag bliver de hurtigt lunkne og ulækre at drikke. Dette kan man forhindre med en smart ølbrønd til haven – så bliver sommeren lige pludselig til at overskue.

Det er som regel svært at finde adventsgaver til mænd, men der er ingen tvivl om, at mænd altid kan bruge en lækker ansigtscreme til at holde huden ved lige efter barbering. Det er en sikker gaveidé til adventsgaven, og selvom mænd ikke altid giver udtryk for det, så er det en virkelig brugbar gave.

Når man leder efter den rette ansigtscreme, så kig endelig efter en creme, der er fri for parabener og allergifremkaldende stoffer. Cremerne fås i forskellige prisklasser, og der er med garanti en creme, der passer til dit gavebudget.

Smartphonen er en helt central del af vores hverdag, og telefonen er med os overalt – fra toilettet til supermarkedet. Det betyder også, at den er blevet vores forlængede arm, som vi bruger til lidt af hvert, og derfor er mange begyndt at have et cover, der kan passe på alle kreditkortene. Dette er en oplagt adventsgave til både mænd og kvinder, der står deres telefon nær.

Der er mange forskellige kortholdere på nettet, men vi anbefaler helt sikkert at købe gennem en dansk webshop – så er der sikkerhed for kvalitet.

Juleferien er oplagt til at sætte sig tilbage i sofaen og nyde en god bog med en kop kaffe ved siden af. Læsning er en lækker måde at slappe af på, og det er derfor også en oplagt gaveidé til adventsgaven, hvis du køber en god og spændingen bog til den, du holder af.

Når man skal vælge en god bog, så kan det være en fordel at vælge en bog, som man selv har lyst til at læse. Vores udvalgte bog handler om bandemiljøet og giver en fantastisk indsigt i dette, ellers lukkede, miljø. Et oplagt valg til god julelæsning.

At rejse er at leve, men det kan være fuldstændig uoverskueligt at skulle pakke kufferten sammen gang på gang med det rod, det medfører. Noget af dette rod kan dog undgås, hvis man er koordineret og har én specifik plads til alle sine sager – og her kommer denne gaveidé til adventsgaven ind i billedet.

En lækker toilettaske i et flot look er altid en dejlig gave at få, fordi det er noget af det, man ikke selv har en tilbøjelighed til at købe. Toilettasker fås i mange farver og i mange prisklasser, og der er med garanti en taske, der passer til dit budget.

Hvis man er fuldstændig på bar bund, når det kommer til valg af adventsgave, så handler det om at vælge et af de sikre kort på hånden. Her drejer det sig om at finde noget, der er brugbart og samtidig lidt lækkert – så det er en oplagt gaveidé at købe en eksklusiv shampoo, hvis du leder efter en flot adventsgave til hende.

Shampoo til håret er noget, som man altid kan bruge, og det er med til at give lidt ekstra nydelse i en travl hverdag – noget, som man virkelig sætter pris på, men som man ikke selv får købt.

Skønhed er noget, der kommer indefra, men derfor gør det jo ikke noget, at det ydre også følger med i samme spor. Der er en stor nydelse ved at have smuk og blød hud, og derfor er det også en fornuftig gaveidé til adventsgaven, hvis du køber en kvalitetsfyldt ansigtsmaske til hende, du holder af.

Der er mange forskellige muligheder for ansigtsmasker med dufte og lækre olier, og dermed kan gaven også tilpasses til modtageren. De helt billige ansigtsmasker er dog ikke altid pengene værd, og derfor anbefaler vi bestemt at vælge en model, der ligner vores udvalgte.

Når dagene er korte og regnfulde, så er der ikke noget bedre end at smække benene op og læse en god bog foran pejsen eller radiatoren. Med bøger kan man komme ind i et helt særskilt univers, hvor man virkelig kan leve sig ind i handlingen, og det er derfor også en genial gaveidé til adventsgaven. Hvis du leder efter en fantastisk godt skrevet bog til hende, så kan bogen ”Jeg er f*cking hot” af Renée Toft Simonsen varmt anbefales. Den er både sjov og alvorlig, og den vil med garanti vække stor glæde.

Det er blevet utrolig moderne at drikke masser af te – både fordi det er sundt, men også fordi det giver en grad af velvære, som få andre drikkevarer kan give. Det kan dog være træls at skulle bruge slatne tebreve dag ud og dag ind, og hvis du kender en te-elskende person, som du vil glæde med en adventsgave, så er denne tekande fra Bodum et fantastisk bud.

Med en tekande kan man bruge mange forskellige typer af te, der kan blandes, så den passer lige til humør og situation; dét er en dejlig frihed at have.

Det kom som et stort chok for alle, da Danmarks nationalskjald nummer ét, Kim Larsen, døde en alt for tidlig død. Kim Larsen er indbegrebet af folkesjælen i landet, og hans musik har været en stor inspirationskilde for alle, der har lyttet til den gennem tiderne.

Det er dog ikke alle, der kender til Larsens unge år, og derfor er bogen, der forklarer om netop dette, en rigtig god adventsgave til alle Kim Larsen fans. Bogen er humoristisk og er baseret på samtaler med Larsen selv – autentisk og dejlig læsning til det kolde tid.

Hvis du kender én, der går op i sin krop og sjæl, og som træner meget, så er det oplagt at bruge denne inspiration til en adventsgave. Mange træningsredskaber er utrolig dyre, og det er derfor ofte begrænset, hvor meget man har råd til at forære væk i gave – dette er dog ikke et problem med de smarte træningselastikker, som man kan bruge til mange forskellige øvelser.

Træningselastikker er billige, men det er også vigtigt at være opmærksom på, hvor stor belastning de forskellige elastikker kan tilbyde – det har stor betydning for den træning, de kan bruges til.

En adventsgave behøver ikke altid at være rammer alvor. Hvis du er på udkig efter en gave, som kan gives med et glimt i øjet, så kunne et grillforklæde med kapacitet til 6 øl være en sjov og anderledes adventsgave.

Forklædet er perfekt til en herreaften eller hvis der skal sættes lidt gang i underholdningen. Bæltet kan købes for blot 159 kroner, så det er både en sjov, men også billig adventsgave.

Næst efter diamanter, så er parfume altid en favorit blandt kvinder, og der er vel ikke noget mere hot navn indenfor dette end Marc Jacobs. Udover parfume sælges der tasker og pengepunge i massevis fra hans hånd, og det er selvsagt en mageløs adventsgave til hende, hvis du er helt på bar bund.

Parfume er måske ikke verdens billigste adventsgave, men det er omvendt en gave, som man har glæde af i lang tid, og som er med til at gøre hverdagen lidt bedre. Kvalitet er bedre en kvantitet, og den udvalgte parfume er ekstremt populær i øjeblikket.

Når man træner, så er det naturligvis vigtigt, at man spiser det helt rigtige samtidig, således at man kan opbygge muskler hurtigere. I den forbindelse er det utrolig populært at spise proteinbarer, der giver en masse, tiltrængte proteiner både under og efter træningen. De kan ligefrem gøre sig ud for et helt måltid, hvis man vælger de rette barer, og det er derfor en kanon adventsgave til ham eller hende, der går meget op i sin træning.

Barerne fås i mange smagsvarianter, og det er en god idé at forhøre sig om modtagerens præferencer, inden man vælger gaven.

Der er ikke noget, der slår en hjemmelavet, friskbagt kage, men det kan være svært at finde de helt rigtige opskrifter, der får kagerne til at smage som en drøm. Dette er der dog råd for, hvis man vælger en god opskriftbog som adventsgave – og det er med garanti en gave, der vil komme dig til gode på lang sigt.

Der findes mange bagebøger på markedet, og her handler det om at lede efter en nutidig bog, hvor der bliver brugt en lang række af de mest moderne råvarer. Dermed er kagerne interessante og nye, og det giver mod på at udforske alle opskrifter i hele bogen.

Mangler du den sidste adventsgave til hende, du holder af? Så er det bare med at få købt en lækker creme eller maske, der kan gøre hverdagen lidt mere eksklusiv. Som mand kan det måske være svært at vide, hvilke cremer og masker der er de bedste, men her kan man roligt gå med et produkt fra den ubestridte cremekonge, Ole Henriksen.

Masker og cremer er den ultimative forkælelse, og der er ingen tvivl om, at kvinden, du holder af, vil sætte pris på netop denne adventsgave.

En adventsgave behøver ikke være kedelig og traditionel – det er faktisk meget sjovere, hvis adventsgaven er lidt anderledes og kan bringe mennesker sammen. Derfor kan det være en fantastisk gaveidé til adventsgaven, hvis man forærer en oplevelse, som modtageren kan have sammen med hele familien.

Funballz er virkelig sjovt, når man plasker rundt på vandet i store oppustelige bolde, og der er ingen grænser for morskaben, når alle kæmper for at holde balancen. Brug det som inspiration til at finde gode oplevelser, der kan gøre sommeren lidt sjovere – også selvom det er en adventsgave.

Brætspil har alle dage været underholdning, som kan skabe nogle hyggelige rammer og derved samle hele familien, som alle for en stund kan tage en pause fra Facebook, instagram og andre sociale medier.

Hint er et af de mere populære brætspil, som kan spilles af mange aldersgrupper, men samtidigt også er garanti for sjov og god underholdning.

Spil er en sjove og underholdende – ikke mindst i juledagene kan det være rigtig dejligt at spille spil med familien, og her er UNO en sand klassiker, som går mange år tilbage. Hvis I endnu ikke ejer et sæt UNO, så er det simpelthen et must-have og derved også en oplagt idé til adventsgaven.

Et UNO spil koster blot 120 kroner, som er en rigtig fin pris til en adventsgave.

Sequence i en brætspilsudgave er et helt fantastisk spil. Det er et spil, som er hurtigt at lære, men på den anden side også fyldt med taktik og ikke mindst held, som det er med mange brætspil.

Sequence er et brætspil som kan spilles af 2-12 personer, så der er rig mulighed for at inddrage hele familien i juledagene, hvor hyggen lige skal have en ekstra tak op. Spillet koster 299,95 kroner, men er alle pengene værd – underholdningen er fantastisk!

Hvis du leder efter en adventsgave til hende som godt kan lide at læse og fordybe sig i en biografi, så kommer man næppe udenom denne bestseller bog af Michelle Obama.

Bogen tager dig med rundt i livet som første dame i det hvide hus, samt andre spændende aspekter gennem Michelle Obamas liv. En fantastisk fortælling, som er gribende og tankevækkende på mange områder.

Den herlige Sofie Linde har med denne bog taget mange unge kvinder med storm. Den kendte tv vært, som ofte anses for værende rigtig underholdende og en kvinde med begge ben på jorden har udgivet denne humoristiske bog omkring hendes graviditet.

Bogen starter helt fra at Sofie finder ud af at hun er gravid til efter fødslen. Sjove anekdoter, garanti for underholdning og ikke mindst spændende læsning om graviditet finder du i denne skønne bog. En oplagt adventsgave.

Hvorfor giver man adventsgaver?

Julen er familiernes tid, men det er også gavernes tid. Det er ikke kun på juleaften, hvor man giver hinanden gaver, der er nemlig også adventsgaverne. Adventsgaver har fundet sted i rigtig mange år, eller noget der i hvert fald minder om.

Historien fortæller os, at vi skal flere hundrede år tilbage, hvor man i Sønderjylland satte en sko i vinduet, der dagligt blev besøgt af St. Nicholaus, eller også personen der er bedre kendt som julemanden i dag. Det var så op til Nicholaus at vurdere hvad der skulle lægges i barnets sko – havde barnet været sød, havde man gjort sig fortjent til en gave, havde barnet derimod ikke været sød, ville der blive lagt en gang kul i skoen. Samme historie kan man måske relatere til i dag – ikke at der lægges kul i skoen, eller julesokken, men at man som forælder anvender sætningen:

Du skal være sød før julemanden lægger en adventsgave til dig.

Går vi disse mange år tilbage, var det ikke usandsynligt at der blevet givet gaver hver eneste dag. Blot små gaver naturligvis, men dette er senere hen blevet lavet om til adventsgaver. Så frem for de 24 gaver, vælges der 4 gaver der gives på de 4 adventssøndage. Gaverne er derfor en anelse større, men samtidig gør det også opgaven en smule mere overkommelig, frem for at skulle finde på noget nyt hver eneste dag.

Julen er en skøn tid, der naturligvis ikke kun handler om gaver, men også om at være sammen. Dog fylder gaverne en del, og i en tid, hvor man har travl nok i forvejen med at planlægge, hygge, gavekøb og julefrokoster, kan det være svært at finde en perfekt gave uge efter uge, år efter år. Netop derfor har vi lavet en liste her på Gavehylden.dk, hvor du kan søge og hente inspiration til årets adventsgaver.

Vi håber at din beslutning er blevet nemmere, efter du har gennemgået listen.

Hvordan finder jeg en god adventsgave?

Familiernes tid, gavernes tid eller hjerternes fest – JA – julen har flere navne, end der findes opskrifter på den perfekte pebernød. Når det handler om at give en god adventsgave, er der flere ting man bør tænke ind i sine overvejelser. Først og fremmest er det naturligvis vigtigt at tage udgangspunkt i modtageren. Adventsgaver spænder utrolig bredt, og det handler ikke kun om at give gode adventsgaver til børnene, men i samme omfang er det oplagt til mor, far, kæresten eller den gode veninde.

Overvejer man sine adventsgaver nøje, kan de sågar gå hen at blive mere betydningsfulde, end den traditionelle julegave, der gives d. 24. december her i Danmark. Dette hænger også sammen med, at på juleaften handler det også om mange andre ting, såsom familiens samvær og den gode mad. Men på adventssøndage kan der virkelig fokuseres på gaven der vælges at blive givet.

Er det børnene som skal modtage en adventsgave, skal man blot afsløre at det er fra julemanden, og alene på den baggrund kan der faktisk ikke gives nogen dårlig adventsgave – julemanden er jo helt fantastisk i barnets perspektiv.

Adventsgaver til hende

Skal du finde den perfekte gaveide til hende, kan det være en god idé at lave noget historiefortælling ud af dine gaver. Det kan være at der er en rød tråd mellem gave 1 til 4. Eller noget der bliver bygget op, som så kulminerer på den 4. adventssøndag, eller måske først på juleaften.

Kvinder elsker sådanne sjove inputs. Spændingen stiger fra søndag til søndag. Skal man kunne gøre dette, kræver det at man kender hinanden rigtig godt, eftersom hvis det nu ikke er den helt rigtige gave som åbnes på den sidste søndag eller på juleaften, kan det blive en dvæl skuffelse.

Men se om du ikke kan lave noget sjovt ud af dine adventsgaver, sådan du ikke blot kommer med en gave, men med noget hvor der ligger en dybere tanke bag. Held og lykke.

Adventsgaver til ham

Udnyt adventsgaven som muligheden for at få ham med ud af matriklen. Mænd holder også af oplevelser, ligesom kvinder gør det. De er bare ikke altid ligeså gode til at få gjort noget ved det, som kvinder måske er det. Derfor er det en enestående mulighed, for at få lavet nogle sjove ting sammen i juletiden. Det kan både være julede begivenheder, som at komme ud at stå på skøjter og drikke varmt gløgg, eller begivenheder som man kan se frem til i det nye år sammen.

Hvis det ikke skal være oplevelser, kan du ligeså godt gå praktisk til værks. Et par nye underbukser, eller et par strømper. Ja, det lyder måske kedeligt, men faktum er blot, at det er noget som altid kan bruges – så tro det eller lade være, det er en sikker gave til ham.

Står du og vil forkæle kæresten eller manden med lidt ekstra i år, så kunne en overraskelse være en af de lidt frækkere julekalendere, hvor I kan gå opdagelse sammen og forsøde juletiden endnu mere (sex julekalender).

Adventssøndage i år 2021

De 4 adventssøndage i år 2021 ligger helt perfekt. Det er nemlig sådan at den første søndag i advent falder den 28. november 2021. Oversigten ser sådan her ud:

  • Søndag d. 28 november. (1. søndag i advent)
  • Søndag d. 05 december. (2. søndag i advent) 
  • Søndag d. 12 december. (3. søndag i advent) 
  • Søndag d. 19 december. (4. søndag i advent) 

Adventsgaver i forhold til budget

Budgettet på de adventsgaver du skal give i år, er helt op til dig. Nogle kører med forskellige standarder inden for adventsgaver, men oftest er der en sammenhæng mellem adventsgaver og juleaften. Så hvis der er en samlet sum til de to ting, kan man jo selv vurdere hvordan fordelingen heraf skal se ud. Dog er det en god tommelfingerregel at have en samlet sum der udgør gavebudgettet, hvis man f.eks. har flere end blot et barn som skal modtage adventsgaver. På den måde kan det være okay, at børnene ikke får for det nøjagtige samme beløb under adventsgaverne, så længe det udligner hinanden juleaften. På den måde er der i hvert fald ikke nogen som bliver snydt.

Vi ønsker dig en rigtig dejlig jul, og nogle herlige adventssøndage sammen med dem du holder af.

Glædelig jul.

Dette indlæg er udarbejdet af: den