Gaver til 1-årige - Få inspiration til gaven

Mange gode gaver til børn

Kender du en lille spirrevip, der har gjort sig fortjent til snart at få en gave? Men du har svært ved at finde ud af, hvad der vil give den største glæde? Bare rolig, du er ikke alene. Det er lige meget om det er en 1 års fødselsdagsgave, en julegave eller noget helt tredje. Det er svært at finde på gaver til børn, for man vil jo gerne give dem noget, der gavner og som de bliver glade for.

Heldigvis har Gavehylden samlet en masse spændende gaver, der både vil skabe enorm glæde hos de små mennesker, men også kan være en betydelig del af deres udvikling. Hvad end det er tale, motorik, balance m.m. der skal trænes, så vil du helt sikkert kunne finde en gave, der falder i god jord hos både barnets og dets forældre.

Denne bilbane kommer med 3 racerbiler, der suser gennem banen, hele vejen ned til gulvet, når man placerer dem på toppen og slipper. Der gemmer sig rigtig mange timers sjov og leg i denne bilbane.

Bilbanen er et perfekt match med børn, der godt kan lide, at der er fart over feltet.

Nu kan børnene spise af tallerkenerne med bestikket og drikke af koppen, der er prydet med billeder af kærlige Bamse og søde Kylling.

Dette er den perfekte gave til barnet, der elsker Bamse og Kylling, og du kan sågar få barnets navn indgraveret i bestikket.

Bestikket er i rustfrit stål, og tallerkenerne og koppen i Melamin.

Denne rangle er formet som en bjørn, der smilet sødt til hvem end, der holder den. Bjørnens ører og perler har nogle iøjnefaldende farver, barnet helt sikkert vil finde spændende.

Ranglen er af naturtræ og malet med maling, der både er miljøvenlig og vandbaseret, og ranglen er sågar også allergivenlig.

Gåvognen fra Krea hjælper barnet med at træne balancen og motorikken. Vognen kører langsomt, så det er muligt for barnet at styre bevægelserne uden at falde. Vognen har gummihjul, der skåner gulvet og møblerne i hjemmet for skader.

Gåvognen er den perfekte gave til en 1-års fødselsdag, og den har en meget pæn, rød farve, der helt sikkert vil vække barnets interesse.

Med LEGO Duplo bliver fantasien for alvor sat i gang. Både børn og voksne kan fremstille adskillelige historier og figurer, blot med dette enkle sæt. Der ligger mange sjove kvalitetstimer gemt i dette sæt.

LEGO Duplo træner barnets finmotorik, lærer dem at bruge fantasien og vil introducere dem for alverdens spændende farver.

Et hyggeligt puslespil med en traktor på. Puslespil giver anledning til mange timers hygge. Masser af underholdning, og rigtig god træning for et lille barn.

En god gave er når man både formår at ramme noget der styrker motorik og barnets indlærings-evne, hvilket man må pointere et puslespil gør. En fin gaveide til en rigtig god pris – kan købes til lige under 100 kr.

Med en 1-årig i hjemmet er det næsten nødvendigt med en dækkeserviet. Denne bamseformede serviet et ikke kun super funktionel, men også rigtig sød. Passer både til drenge og piger, og vil med garanti være en god gaveide til både far, mor og den lille.

Dækkeservietten kan købes til 130 kroner. Du kan læse mere omkring størrelse m.m., ved at klikke på et af nedenstående links.

Det populære duplo er perfekt leg til de mindste. Denne duplopakke indeholder en kranvogn, der kan sikre timevis af underholdning til de mindste. De fængende farver, og legetøjets mange muligheder gør at kranvognen yderst interessant.

Kranvognen kan købes til 100 kroner, og forhandles hos Coop.dk.

 

Musik er super godt for at styrke barnets forståelse, indlærings-evne og ikke mindst IQ. Det er sundt at have en musikalsk sans, hvilket kan blive brugbart senere i livets gang. Selvom barnet ikke bliver mere end 1-år gammel, er det alligevel morsomt og interessant med lyde, og forståelsen af hvordan lyden gives læres lynhurtigt.

Oplev selv udviklingen og sæt musikken i fokus.

Den populære bondegård fra det anderkendte BRIO. De fleste børn har en helt bestemt følelse med BRIO-legetøj. Sjældent oplever man at det ikke er populært blandt de mindste, hvilket også gør sig gældende med bondegården her. Se selv glæden, og overrask den lille med en gave som denne.

Bondegården er fra coop.dk.

Når barnet begynder at tale, findes der intet bedre end at lære så mange ord som muligt. Børn vil mægtigt gerne udtrykke sig om deres yndlingsinteresser.

Med denne børneordbog kan barnet lære en masse forskellige, spændende ord, og det betyder også, at børn og forældre kan få sig en masse kvalitetstimer med denne bog.

Dette grønne skumgulv tjener mange funktioner og kan bruges det meste af barnets første par år. Når de er helt små, kan det bruges til at ligge på og træne nakkemusklerne.

Når barnet er lidt ældre, kan det begynde at pille figurerne ud af skumgulvet og sætte dem på plads igen. Således trænes både motorikken og koordinationsevnen.

Børns første rollemodeller er deres forældre. De vil rigtig gerne gøre de samme ting som de voksne, så når far eller mor står og laver mad, kan barnet stå ved sit BRIO komfur ved siden af og træne fantasien.

Børn elsker at lave mad, og de kan få flere timer til at gå i deres eget legetøjskøkken.

Med dette hammerbræt kan barnet træne sin hånd-øje koordination, motorik og styrke ved at banke disse træpinde ned i hammerbrættet med sin hammer.

Hullerne i brættet har gummikanter, så det ikke bliver alt for nemt at slå pindene i. Det betyder, at barnet kan bruge flere timer ved brættet, uden at det bliver kedeligt.

Her er barnets nye bedste ven! Musikgiraffen kan spille en skøn melodi, når man hiver den i halen, som barnet med garanti vil elske.

Musikgiraffen har en krog på hovedet, så den kan hænge i barnevognen eller i loftet og spille for barnet. Når barnet bliver lidt ældre, dur giraffen stadig til at spille en lille titelmelodi, når barn og giraf skal på eventyr.

Mammut gyngehest i rigtig god kvalitet. Kan anvendes i nogle år, og er garanti for mange timers underholdning. Den er med til at styrke barnets motorik, balance samt flytte grænser. Udover den funktionel er et rigtig godt køb til de mindste, er den også æstetisk sjov.

Oplev selv glæden i barnets øjne – kan bruges af både drenge og piger.

Motorikgyngen styrker barnets motorik og har en beroligende effekt på barnet. Dette er et rigtig godt køb, hvis barnet skal slappe af. Den kan nemt gemmes væk i kroge eller hjørner i hjemmet, og har et meget minimalistisk design.

Effekten er ganske imponerende. Du kan læse mere om gyngen, og dens funktion ved at klikke på et af nedenstående links.

Det er ikke altid at barnet kan finde ro om aftenen. Dette kan som forælder være utrolig belastende, og det er ikke unaturligt man forsøger sig med en række forskellige metoder. En af disse kunne blandt andet være at finde en børnebog frem, der relaterer sig til 1-årig, altså fyldt med billeder og farver.

Måske børnebogen “Den perfekte godnathistorie” er den rigtige gaveide til det lille barn.

Det er aldrig for tidligt at blive en kyndig en købmand.

Ispindende i de farverige farver lægger op til mange timers leg, og i takt med at barnet bliver ældre, kan der opsættes forskellige scenarier, såsom køb/salg lignende situationer.

Helt sikkert en rigtig god gaveide, der kan gå an til både dreng og pige.

I en meget tidlig alder begynder de mindste at interessere sig for den kendte bamsefigur. Bamse og Kylling har i årtier givet mange børn smil på læben. Denne søde lille bamse giver anledning til sang, dans og kærlighed.

Rigtig god gaveide, der måske kan blive hendes eller hans nye favoritbamse. Vi håber at gaven kan bruges.

Her er et smukt og praktisk krus, der kan holde til meget, og så har det ovenikøbet et motiv af den velkendte og højt elskede Rasmus Klump.

Kruset er perfekt til en dåbs-, barsels- eller fødselsdagsgave, og hvis det ønskes, kan barnets navn blive graveret i kruset.

De fleste elsker at lege med modellervoks og bruge fantasien til at finde på en masse fantastiske figurer. Dette sæt giver nu mulighed for, at man kan bygge en bil af modellervoks, som barnet kan køre rundt med på sammen måde som en hver anden legetøjsbil.

Denne gave er en sikker vinder, og barnet vil både synes, det er sjovt at bygge bilen og køre med den. Og når sjoven stilner af, kan man starte forfra.

Børn elsker at køre rundt med dukkevogne fyldt med dukker og bamser, som de kan vise masser af omsorg overfor.

Denne dukkevogn fås i en pæn rød farve og kan være med til at træne barnets motorik og medmenneskelighed.

Her er et knoppuslespil, som vil falde i god jord hos barnet. Puslespillet har nemlig de højtelskede figurer Kaj og Andrea malet på sig.

Barnet vil kunne bruge flere timer på at pille knopperne ud af hullerne og sætte dem på plads igen.

Denne blæksprutte kan blive ethvert barn rigtig gode ven! Musikblæksprutten spiller nogle vidunderlige toner, når man hiver i armene.

Musikblæksprutten har en hank på hovedet, så barnet nemt kan holde fast i den, når de render rundt i hele hjemmet og hygger sig.

Løbehjul der kan være med til at styrke barnets motorik og balance. Barnet kan få lov at udvikle sig med løbehjulet, i takt med han eller hun bliver ældre. I starten handler det rigtig meget om balancen, og man vil typisk opleve at barnet med tiden bliver mere og mere tryg ved løbehjulet.

Du kan læse mere om løbehjulet, dens funktioner og mål ved at klikke på et af nedenstående links.

 

Den store grå hvalbamse, der bare er så dejlig at kramme. En vaske ægte krammebamse, der med garanti kan sætte et smil på læben blandt både drenge og piger. Oplev glæden og overrask den lille med en grå hvalbamse fra Kids World.

Fillibabba bamsen måler 60 cm. Dens ydre er 100% fremstillet af akryl, og fyldet er 100% polyester.

 

Trehjulet begyndercykel fra Winter. Dansk design med stolte traditioner siden 1932. Cyklen kan nemt indstilles efter sædets højde, hvilket gør at den nemt kan tilpasses barnets størrelse. Det er muligt for barnet at vokse med cyklen, da den også sagtens kan bruges som 2-årig og 3-årig. Balancen varierer meget fra barn til barn i denne alder.

Cyklen er udstyret med et tippelad.

Nu kan du overraske den lille med de søde dyr fra zoologisk have. Den skønne zoo bil er udarbejdet i træ, og gør at de nydelige dyrevenner rigtig kan komme med ud at opleve verden. Lad fantasien sætte grænserne og lad legen begynde.

Bilen måler 9,5cm x 18cm x 7,8cm.

BRIO mit første togsæt i en udvidet udgave er perfekt til de mindste. Togbanen lægger op til timevis af leg og underholdning for de mindste. De små har mulighed for at sammensætte delene på et utal af måder, og dermed skabe mange sjove og innovative togbaner.

Togbanen er meget nem at lege med, og er med til at styrke barnets nysgerrighed.

Er der mon en ny kok gemt i familien? Sødt køkkenudstyr i træ, der er perfekt til at forme nysgerrighed og forståelse. Hele sættet kan købes til 200 kr. og er fundet hos den danske webshop www.babytorvet.dk.

Legetøjet kan være med til at danne rammerne for mange sjove lege, hvor kun fantasien sætter grænserne. Super gaveide der med garanti er en sikker vinder blandt de mindste.

Så skal der leges i sandkassen. Lad kreativiteten udfolde sig og lav de fineste cupcakes af sand. Alting går meget hurtigt i den alder, og barnets forståelse og nysgerrighed øges nærmest fra dag til dag – denne bliver ikke mindre i takt med en gave som denne.

Oplev det hele selv, og overrask den lille med gaven her.

5-sidet aktivitetskasse fra Hape. Perfekt til at styrke barnets aktivitet, og ikke mindst stimulere finmotorikken. Herunder eksempelvis tandjulet med små søde dyr, plader, en roterbar ugle og et spejl for enden.

Igen er der lagt op til mange timers leg, og ligesom med alle de andre gaver vi har fundet her på gaver til 1-årige er det noget de mindste vil elske.

Skøn og sjov sparegris formet som Kaj. Det er aldrig for tidlig at blive økonomisk bevidst, og i et digitalt samfund, hvor kontant valuta bliver mere og mere usandsynligt, er der alligevel noget nostalgi over en sparegris a la Kaj her.

Kommer du med en gave som denne, ligger der også en symbolsk værdi, som også mange gange betyder en del når man skal give en gave.

Bogen om den altid skønne og sjove Peter Pedal, der med garanti vil komme kunne sætte et smil på de mindstes læber. Det er en bog som kan haves i nogle år, hvor det i starten primært vil være billeder som er tiltaende, mens teksten senere hen også bliver det.

Helt sikkert et rigtig godt køb, som hele familien vil ekse.

Denne scooter går aldrig af mode, og der er rigtig mange, som har haft én som børn. Gå-scooteren giver mulighed for, at børnene kan udleve deres racerdrømme, og de kan suse rundt på den i flere timer hver dag.

Så træner den i øvrigt motorik og balance, og den gør det rigtig nemt at putte børnene.

Denne biderangle er perfekt til at fange barnets opmærksomhed. Den har nemlig et sødt lille ansigt, og den bærer strømper i alverdens farver og mønstre. Er det ikke nok, kan ranglen også vibrere, hvilket barnet helt sikkert vil finde meget morskab i.

Vi har fundet edderkoppen hos abeungen.dk til den fordelagtige pris: 109,-

Hunden er menneskets bedste ven, og Dachsie fra BRIO er ingen undtagelse. Dette trækdyr har motiveret børn til at gå de sidste 60 år, og med dens vrikkende hale, hoved og ører er den højt elsket af alle børn, der leger med den.

Dachsie er en af de bedste og sjoveste måder at blive bedre til at gå.

De gamle sange, som mange børn på tværs af generationer har tilbragt utallige timer med at synge sammen med deres forældre, fås nu i en helt særlig jubilæumsudgave af “De små synger”.

Med 134 danske børnesange ligger der rigtig mange gode kvalitetstimer gemt i denne sangbog.

En sjov musikorm hvis mave er et målebånd. Ormens led er lavet af forskelligt slags stof med forskelligt fyld, så barnet kan udvikle følesanserne ved at mærke dem. Dvs. at barnet højst sandsynligt kommer til at have et foretrukkent led, som bliver klemt mere end de andre.

Ved at trykke ormen på næsen vil den spille en melodi, som kan få barnet til at smile dejlig sødt.

Skumbolden fra bObles er sjov at lege med og god til at udvikle barnets motoriske og sansemotoriske evner. Den kan leges med på alle de tænkelige måder, man kunne forestille sig at lege med en almindeligt bold, men fordi den er lavet af skum, kan barnet trykke på den og dermed udvikle følesanserne. Bolden kan bruges ude og inde, og kan tilmed tages med i badet.

Nu kan godnatlæsningen tage barnet med til den magiske skov, hvor det sammen med elefanten Ellen vil finde vejen til drømmeland. På deres vej vil de få mange venner, der kan være med i drømmene.

“Elefanten der så gerne ville sove” er en meget beroligende fortælling, der vil hjælpe barnet med at falde til ro.

 

Her er et helt klassisk smykkeskrin med den fineste lille ballerina indeni, der danser langsomt til musikken, når skrinet åbnes. Smykkeskrinet vil kunne tryllebinde barnet i flere minutter, og så er det kun en bonus, at man også kan opbevare smykker og andet kært eje i skrinet. Der er et spejl i låget, så barnet kan blive bekendt med sit spejlbillede, og tilmed se hvor smukke smykkerne er, når de sidder på.

I denne bog går det ud på, at barnet skal finde 1 eller flere bestemte figurer på billeder af velkendte steder udenfor, såsom stranden, legepladsen eller skoven.

Det er den perfekte måde at træne barnets talefærdigheder, og barnet vil også lære tal og farver undervejs.

Denne Moulin Roty spilledåse hjælper barnet med at falde i søvn. Træk blot spilledåsen op og se de søde dyr danse rundt ovenpå dåsen til en beroligende melodi. Elefanten og flodhesten er meget populære blandt de små.

Vi har fundet denne vidunderlige spilledåse hos shopping.coop.dk til kun 269,95 kr.

Overrask den lille med en BRIO trækand. Den er ikke kun super morsom, men motiverer også barnet til at tage flere skridt, og hele tiden blive bedre og bedre til at gå. Balancen styrkes og man bliver mere selvsikker på de små ben. Et rigtig godt køb, som med garanti vil vække glæde blandt hele familien.

Den vraltende and kan købes til 170 kroner.

Der findes ikke noget sjovere end at lege gemmeleg. Netop derfor er denne gemme tittebøøøøh-bamse en fantastisk gaveide. Se og oplev glæden i barnets øjne, når barnet får lov at lege med bamsen her. Udover der kan leges gemme, kommer bamsen også med lyd, som blot gør hele oplevelsen endnu bedre.

Vi har fundet bamsen hos Coop.

Denne fine rosefarvet skumbold kan bruges til leg overalt. Den har en diameter på 23 cm, og er lavet af fastpresset skum med blød og lækker overflade. Med en bold a la denne er det kun fantasien der sætter grænser. Der kan kastes, sparkes, trilles og ikke mindst brydes med den populære bold fra bObles.

Bolden fås i flere farver, sådan der både er en til drengen og en til pigen. Klik på en af nedenstående links for at læse mere om bolden, og hvorfor den er så populær.

Sansegyngen kan både anvendes af store og små børn. Når sansegyngen hænger lavt, gør det børn selvhjulpne og de kan selv kravle ind i den og eksperimentere. Børns kreative leg på gyngen er med til at styrke deres balance, men også deres nysgerrighed. Et rigtig godt køb man kan få glæde af i mange år.

Gyngen har en max belastning på 200 kr.

Gave til 1-års dag

Skal du finde den hele rette gave 1-års fødselaren, er der flere forskellige muligheder. De mange muligheder, gør det bestemt heller ikke nemmere at træffe den bedste beslutning, men man kan gøre et forsøg, og ved at du allerede har besøgt Gavehylden og listen her, er du allerede kommet langt hen af vejen.

Når man skal give en 1-årig en gave, er det naturligvis vigtigt at huske på at barnet endnu ikke er særlig gammel. Dette betyder også, at det ikke alting som kan forstås helt fuldkomment. Dette er blandt anden denne del med at give gaver. Derfor er det heller ikke så afgørende at man tænker så materialistisk, men rettere sørger for at forkæle den lille fødselsar lidt ekstra den dag. Det kan gøres på mange forskellige måder, blandt andet igennem kærlighed og smil – som regel skal der ikke mere til.

Dog gør gaven sig naturligvis stadigvæk til på dagen, og hvad man lige kan give kommer vi ind på herunder, hvis du altså ikke allerede er stødt på den perfekte gave ovenfor her. Ydermere skal du også blot være helt rolig i forhold til barnets forståelse for gaver. Allerede på 2-års dagen, får gaverne en langt større betydning og forståelse, end de gør på 1-års dagen.

Du kan blandt andet se vores udvalgte gaveidéer til en 2-årig her.

Personlig gave til 1-årig

En personlig gave til en 1-årig kan være at indtænke navn, farve eller noget der ligger en dybere tanke bag. Det kunne eksempelvis være noget opsparing, som en klassisk sparegris, som man kender det fra gamle dage. Deri ligger noget symbolsk, og noget der vil følge barnet op igennem hele livet som barn. Ydermere er det også noget barnet kan kigge tilbage på med et smil.

Det kan også være en bog til forældrene (mine første år), der kan gemme minder og lignende fra barnets første år. Disse er også sjove for barnet at kigge tilbage på, når man bliver ældre og mere forstående overfor disse ting.

Prøv selv at gennemgå listen overfor. Flere af gaverne har en symbolsk og personlig værdi, som vil glæde hele familien.

Det bedste legetøj til 1 årig

Det bedste legetøj til 1 årig, kan være flere forskellige ting, men også varierer meget fra barn til barn. Dog er det essentielt at finde noget legetøj, der kan være med til at styrke barnets motorik og forståelse, der generelt kan være med til at fremme barnets udvikling. Der er rigtig mange ting i den alder, som er vildt interessant og nysgerrig. Ydermere i takt med teknologiens udvikling, bliver producenterne også bedre og bedre til at udvikle denne form for legetøj, der både underholder og styrker barnets forståelse og motorik.

Vi håber at du har kunnet finde noget interessant på vores udvalgte liste.


Hvis barnet ikke helt er 1 år endnu, men du i stedet skal bruge en dåbsgave, kan du kigge i indlægget her

Dette indlæg er udarbejdet af: den