håndværker med mange arme
Forside

Svendegaver - Find inspiration til gaven

Hvis du er på udkig efter en fantastisk svendegave, uanset om det er til ham eller hende, så er du kommet til det rette sted, da vi har fundet en lang række forskellige gaveidéer til svendegaven.

Gaverne nedenfor kan benyttes uanset om det er en tømrer, maler, elektriker, kok eller en helt anden uddannelse som skal fejres. Udvalget af svendegaver rummer gaver til forskellige aldersgrupper, men ligeledes også gaver der rammer alle typer af gavebudget. Gaver til en svend adskiller sig ikke meget fra gaver til en student, så du kan med fordel også kigge på vores liste over studentergaver.

Find inspiration til svendegaven nedenfor, hvor du har over 33 forskellige gaver at vælge imellem – vi håber at du finder den rette gave til svenden.

Hvis den nykårne svend skal have en rigtig mande-oplevelse, så er der ingen tvivl om at denne ’all-you-can-eat’ pølsevognsoplevelse vil være en fantastisk gaveidé.

Med dette gavekort får den heldige modtager muligheden for at ham/hende kan invitere en med til en pølsevogn og derefter indenfor en time spise alt hvad de overhovedet kan. Der er garanti for fyldte maver og en sjov oplevelse med denne gaveidé til svenden.

Det er velkendt, at søm og skruer absolut er mest nyttige når de først er inde i en væg, men hvis du kender en tømrersvend, så ved du også at frustrationen kan være stor inden at skruerne havner inde i væggen. De kan være drilske og er ikke altid til at styre – lige indtil nu.

Dette Magnogrip gør det nemt at have skruerne lige ved hånden, da det magnetiske armbånd sørger for at du ikke længere taber skruerne eller skal gribe til lommen for at finde dem. En sjov, men også praktisk gaveidé til tømrersvenden.

Før vi havde køleskabet, så var under jorden det mest praktiske sted at nedkøle både mad og drikkevarer. I nyere tid har vi så valgt at bruge køleskabet, men den primære udfordring her er, at det kræver strøm, som ikke altid er tilgængeligt de steder, hvor man godt kunne bruge en kold øl.

Denne miljøvenlige, samt ikke mindst praktiske kølebrønd, gør det muligt at holde øllene dejligt kolde, samtidigt med at det er nemt at imponere vennerne, når der lige hives en ramme øl op af jorden, som er iskolde og lige til at drikke. En fantastisk gaveidé til en svendegave!

Ure er ikke længere blot praktisk ift. at se hvad klokken er, det er også et accessoires, som er med til at sætte prikken over i’et på det valgte outfit.

Dette herreur er fra mærket Tevise, som til prisen er et fantastisk mærke. Uret er mekanisk, hvilket betyder at det drives at et unikt mekanisk urværk. Uret er unikt i sin stil og super minimalistisk med den sorte skive sammen med stålremmen. Uret har en 43mm diameter med en tykkelse på 13mm, hvilket gør det til et maskulint ur, som alle svende ville elske.

Det gælder om ikke at ryste på hånden, når du har en 9 mm pistol i hænderne. Det handler om at tage en dyb indånding og holde godt fast, mens du langsomt trækker i aftrækkeren til kuglen slippes. Det lyder nemmere end det er! Adrenalinen suser afsted, når du i vaskeægte James Bond stil skyder efter målet med pistolen.

Oplevelsen er garant for en sjov oplevelse, som godt kan være tiltrængt efter lang uddannelse, som netop har nået sin afslutning. En fantastisk gaveidé, som både kan benyttes af ham og hende.

At have hjelm på når du sidder bag rettet indikerer at der skal til at ske noget, som godt kunne betyde at det går vildt for sig. Netop det at det går vildt for sig er lige præcis sådan det er at køre djævleræs, som vi kender det fra fjernsynet.

Farten er høj, svingene er skarpe og du er næppe alene om at komme først gennem svinget. Du skal ikke tænke på hvorvidt du behandler bilen godt eller om den får ridser – det handler bare om at komme først gennem banen sammen med din co-driver. En sjov og adrenalingivende oplevelse, som trods den lidt høje pris er alle pengene værd!

Hvis den nykårne svend har et flot og mandigt skæg, så gælder det også om at man passer på den flotte manke. Dette gøres bedst ved at bruge de rette produkter, sådan at skægget forbliver fyldigt og flot!

Sættet fra Jermyn Street indeholder både en barbercreme samt en aftershave creme, som er fantastisk til at pleje både huden og skægget efter endt barbering. Med en frisk duft, så bliver han også en frisk og velduftende mand fra skægget. En betænksom og god gave til svenden.

Vi kender alle fornemmelsen af at vores barberblade er ved at blive sløve, men det er faktisk i mange tilfælde fordi at vores barberblade ikke er rene længere og derved ikke har et så skarpt blad. Hvis du kender én svend, som bøvler med slidte barberblade, så er denne RazorPit sharpener 3.0 den oplagte gaveidé.

Razorpit holder dine barberblade rene og skarpe, hvilket i gennemsnit betyder at din skraber kan benyttes op mod 150 gange, uden at du vel og mærke bliver irriteret over at bladende på skraberen bliver sløve dag for dag.

Uanset om det er champagne, hvidvin, rose eller en anden drik der helst skal nydes kold, så er der ingen følelse, som i momentet føles mere irriterende end når den efter blot 20 minutter en varm sommeraften er begyndt at blive varm.

Med en vinkøler, så kan du undgå at hverken champange, hvidvin, rose eller sågar sodavand bliver varmt lynhurtigt. Vinkøleren holder drikken nede i temperatur vha. en termoeffekt, som kan være helt uundværlig på de varme sommeraftener.

Parkeringsafgifter er ubestridt en af de mest irriterende bøder at modtage, da de ofte fås grundet forglemmelse og ikke altid det faktum at du rent faktisk har holdt for længe på parkeringspladsen.

Hvis du vil slippe for at modtage den irriterende bøde for at glemme at stille p-skiven, så er der ingen tvivl om at en ParkOne parkeringsskive er et must-have. P-skiven stilles automatisk så snart at bilen holder stille, hvilket sker ved at der ikke længere registeret rystelser. P-skiven koster 599, hvilket ikke engang er svarende til hvad en parkeringsbøde koster, så det er på mange måder båder en god gave at give, samt en god personlig investering.

AirPods er tidens helt store hit blandt unge, som elsker de moderne høretelefoner fra Apple. Med airpods er du fri for den ledning, som vi hidtil har kendt fra de populære apple headsets. høretelefonerne har både en fantastisk lyd, men har samtidigt også en imponerende batterilevetid, som strækker sig helt op til 5 timers afspilningstid, hvilket må siges at være imponerende for et par høretelefoner så små som disse.

AirPods er ikke nogen billig svendegave, men det er bestemt en svendegave som vil skabe stor glæde og samtidigt kan holde mange år ud i fremtiden.

Det er sundt at holde sig aktiv, det er der ingen tvivl om. Men hvor aktiv har du været i løbet af dagen? Hvor mange kalorier har du forbrændt? Har du gået de anbefalede 10.000 skridt? Få svar på alle disse spørgsmål med et sports-ur fra Garmin, måske bedre kendt som et aktivitetssur.

Dette Garmin Forerunner ur har en masse fantastiske funktioner, som gør det muligt at måle stort set al form for aktivitet, samtidigt med at den har indbygget GPS der kan måle hvor langt du løber. Prisen på uret er blot 789 kroner, hvorfor at du altså får rigtig meget værdi for pengene.

Google Home mini er en af de mere moderne og fantastiske opfindelser, som der er kommet. Hvis du er på udkig efter en gave til svenden, som har lidt en fidus til elektroniske apparater, så skal han/hun eje en Google Home Mini, som er den perfekte hjælp i hjemmet.

Du kan få svar på alle dine spørgsmål ved blot at spørge Google Home, samt få startet musikken når du ønsker det – faktisk er mulighederne rigtig mange for at få en virtuel assistent i hjemmet. Til en pris på blot 394 kroner, så får man her rigtig meget sjov og underholdning for pengene, samtidigt med at det er yderst praktisk.

Nu vi er ved at kigge efter svendegaver, så findes der nok næppe mange gaver, som er mere oplagte end denne alt-i-en-nøgle. Nøglen er det perfekte tool til handymanden derhjemme, som har brug for et værktøj som passer på alle former for skruehoveder.

Praktisk talt, så kan denne alt-i-en-nøgle erstattet det eksisterende topnøglesæt, hvor du konstant skal udskifte toppen. Nøglen er universal og tilpasser sig alle møtrikker mfl. Vel og mærke uden på nogen måde at skade møtrikken.

En mere simpel og meget stilren gaveidé til svendegaven kunne være en keyhanger som denne smarte model fra Still Nordic. Funktionen er meget lige til – det handler om at have nøglen et sikkert sted, men dette er samtidigt med at måden hvorpå dette gøres er moderne og smart.

En keyhanger er næppe nogen ny opfindelse, men der er ingen tvivl om at det er praktisk. Denne keyhanger har vi fundet til 149 kroner, som er en fin pris for en svendegave.

En drink bliver først rigtig god når den er dejlig kold. Med denne form til isterninger får du muligheden for at lave nogle flotte isterninger, men samtidigt bliver det også at muligt at lave isterninger med smag.

Kom mynte, bær, saft, kaffe eller andet i isterningen, som gør at det bidrager til den i forvejen gode smag i drinken, men uden blot at fortynde drinken og gøre den en anelse kedelig. En sjov og eftertænksom gave til den nyuddannede svend.

Man kan aldrig få for lidt sko – sko er en forbrugsvare, hvilket gør at vi slider dem op hele tiden, så derfor kan man aldrig rigtigt gå galt i byen ved at give et par sko i gave. Det eneste som kunne være var, at modtageren ikke kan lide modellen, men denne model fra New Balance er én af de mest solgte nogensinde, så modtageren vil med stor sandsynlighed være vild med den.

Skoen har et meget klassisk design, som ikke går af mode. Udover at være en flot sko, så er New Balance også kendt for at lave nogle fantastiske sko, som er gode for dine fødder. Et oplagt gavevalg, som du kan købe for 750 kroner.

Hvis du er på udkig efter en lidt mere personlig gave til svenden, så kan du med fordel kigge lidt nærmere på disse rustikke barberskrabere. Modellen fra Koto har som overskriften antyder mulighed for at få indgraveret navnet i skraberen – en personlig gave som kan blive brugt mange år frem i tiden, da du blot kan købe nye barberblade, hvis de med tiden bliver slidt.

Udover at skraberen er en fantastisk idé pga. det personlige touch, så er det også en skraber af høj kvalitet. Materialerne er gode og den ligger dejligt i hånden, hvilket ikke gør barbering til en last, men nærmere en nydelse.

Det kan være svært for mange at gå forbi en pølsevogn, men generelt er en ristet hotdog noget af det bedste i manges øjne. Hvis du skal til at begave en nyuddannet svend, som du ved har en forkærlighed for ristede hotdogs, så er den mest oplagte gaveidé en hotdogmaskine som denne.

Hotdogmaskinen kan rumme både brød og pølser, som tilberedes samtidigt og efter 8 minutter er du klar til at begynde at lave den perfekte ristede hotdog. Måske sågar en endnu mere oplagt gave til ham/hende, som ikke er så vild med selv at lave mad. Det bliver ikke nemmere at lave en ristet hotdog!

Food-safe er den perfekte gave til ham eller hende som gerne vil have visse ting i køleskabet for sig selv. En sådan følelse udspringer ofte efter at man havde glædet sig til at spise den lækre snack man havde gemt i køleskabet, for derefter at blive slemt skuffet når den pludselig er blevet pist væk.

Food-safe er en kasse til køleskabet, som har en lås påmonteret, som gør det umuligt for andre at snige sig ind i køleskabet og spise de lækre ting der er tiltænkt en sen aftensnack. En sjov, men også anderledes svendegave, som uden tvivl vil skabe nogle store smil når den modtages.

Skal svendegaven være en mere sikker gave, som med stor sandsynlighed ikke behøver byttes, så er et sikkert valg en hoodie som denne smarte model fra Les Deux. En moderne og simpel hoodie, som kan bruges både til afslapning på sofaen, men samtidigt også når man skal ud.

Mærket er Les Deux, som er et brand der er garant for tøj af fineste kvalitet. Hoodien koster 499 kroner, som er en meget fair pris for tøj af denne kvalitet. En sikker og god svendegave.

Hvis du har modtaget en ønskeliste fra den færdiguddannede, hvorpå der står at han ønsker sig en barbermaskine, så kunne denne model fra Braun være et oplagt valg. Barbermaskinen er af høj kvalitet, samtidigt med at prisen er i en prisklasse hvor de fleste kan være med.

Barbermaskinen er vandtæt, samt designet til at kunne holde i mindst syv år. Derudover er den selvfølgelig ledningsfri, så du kan have den med alle vegne. En fantastisk barbermaskine til få penge ift. hvad samme kvalitet ellers koster.

At løbe tør for strøm er i 2019 én af de værste følelser. Vi er en generation hvor strøm på vores mobile enheder betyder alt, så derfor findes der næppe noget mere oplagt at give til en ung person, vis mobilforbrug er relativt højt, som en powerbank.

Powerbanken defineres i nogle kredse som den moderne redningskrans, som altid er klar til at give telefonen kunstigt åndedræt når den er ved at dø hen. En fantastisk opfindelse, som især er god til festivaler og andre begivenheder hvor der ikke er adgang til stikkontakter.

Musik kan have mange funktioner. Det er ikke til at undvære til festen, men kan også være godt på arbejde eller hvis der skal hygges – med andre ord, musik er til for at øge hyggen. Af disse grunde er det også nødvendigt for enhver at have en bluetooth højtaler, så du altid kan høre lidt musik på farten, uanset om du er på stranden eller hjemme på terrassen.

Kreafunk har blandt andre lavet denne fantastiske model, som spiller godt, men samtidigt også holder strøm længe. Derudover er det også blot et plus, at designet er rigtig flot. En god gaveidé til en ung nyuddannet svend.

Efter endt uddannelse, så er det for mange ved at være tid til at flyve fra reden hvis man endnu ikke har gjort dette. Men hvordan er det nu at mor plejer at lave mad? Hvis man ikke er den store kok, så kan én af udfordringerne ved at flytte hjemmefra godt være det at man skal have noget at spise hver dag, helst noget sundt også.

Med denne bog, så har du en svendegave som kan bruges af alle nye svende (måske med undtagelse af den nyuddannede kok). Bogen er en betænksom gave, som kun koster 172 kroner.

Brugen af kontanter er ved at forsvinde mere eller mindre fra vores samfund. Ikke mange har længere kontanter, hvilket betyder at det heller ikke længere er nødvendigt at have en stor pung i baglommen, som samtidigt kan være ubehagelig at sidde på.

Denne kreditkortholder i brunt læder er løsningen som holder dine kort samlet og lige ved hånden når du skal bruge dem. Tilmed er den perfekt til forkommen, hvilket betyder at risikoen for at du taber den er forsvindende lille. En god gaveidé til den unge Svend, hvis han endnu ikke ejer en kortholder som denne.

At blive færdig med sin uddannelse er en stor dag, som selvfølgelig skal fejres med manér. Over hele verdenen har champagne alle dage været brugt til at fejre specielle begivenheder, så hvorfor gøre en undtagelse på denne dag. Giv den nyuddannede Svend en Moët champagne – en sand klassiker som er i høj kurs blandt unge.

Möet Chandon champagne er en kendt champagne, som har et ekslusivt brand. Derfor er den også i høj kurs blandt unge, som gerne har en flaske stående udelukkende med formålet at pynte, så du skal næppe være sikker på at du får lov at smage den hvis du vælger at give sådan en i svendegave.

Har svenden fart i blodet?
Så kan det være en super gaveidé med en tur i en Audi R8 superbil – og så endda på lukket bane, så han på helt lovlig vis kan få lov at trykke speederen i bund og mærke bilens fulde egenskaber.

Det er en særdeles god gaveidé til mekanikker svenden der med sikkerhed vil synes om et adrenalinkick i en superbil. Det er dog de de færreste drengerøve der ikke ville værdsætte denne gave.

Der skal ikke ligges skjul på, at håndværkere godt kan lide øl. Det kan de fleste mænd, men håndværkere har dog en større forkærlighed til øl. Derfor har vi på listen her inkluderet disse brudsikre ølglas som helt sikkert vil blive benyttet flittigt.

Glassene kan iøvrigt også bruges som almindelige vand glas eller andre gode drinks. Det er altså en super gave til svenden der står og skal flytte hjemmefra!

denne sæbedispenser gør bilvasken til en leg, samtidig med at den også sparer dig for en masse penge. Den er nemlig sjov og nem at bruge, og så er det et billgere alternativ til bilvasken nede på tanken.

Gaven er den perfekte svendegave da vi alle sammen godt ved, at håndværkere passer godt på deres biler og dermed også sørger for at holde dem rene. En gaveidé der er perfekt til mekanikersvenden.

At blive udlært er helt sikkert noget der skal fejres. Det kan gøres på mange måder, og der er så sandelig ingen der er mere korrekte end andre.

Med det sagt, så hersker der ingen tvivl om at dagens fejring kan give anledning til et glas champagne.
Med denne champagnesabel kan du åbne champagnen med stil. Du skyder simpelthen toppen af champagnen af med sablen. Det ser godt ud og giver festen et lille pift.

Den perfekte måde at fejre svendegilde!

Gaven til hjemmet du ikke selv vidste du manglede.

En super elegant pizzaskærer fra Stelton. Ikke nok med at den skærer godt, som er denne pizzaskærer også designet således at du kan servere stykkerne med selve pizza-sliceren, så du undgår fedtede fingre når du flytter pizzaen fra pizzabakken eller pladen og over på tallerkenen.
Et accessories til køkkenet som vil blive værdsat hver gang der serveres pizza – hvilket ikke er en sjælden hændelse for nyuddannede håndværkere!

Powerbanks er blevet meget populære i løbet af de seneste år.
Denne powerbank er ikke bare en almindelig powerbank. Den kan oplade din telefon, computer og endda dit batteri på bilen!

Ja – du læste rigtigt. Den kan jumpstarte din bil hvis batteriet er fladt. Dermed behøver du ikke startkabler og en anden bil for at skyde liv i bilen igen. Det eneste du behøver at denne powerbank hvor kabler selvfølgelig også følger med.
En idéel svendegave der kan vise sig at være særdeles nyttig (forhåbentlig ikke).

Hvad er en god svendegave?

Hvad der definerer en god svendegave er meget individuelt. Der findes dog en række kritiserer, hvorpå at man kan sige om en gave er god eller ej. Dette er faktisk uanset om der er tale om en svendegave eller en helt anden type gave.

Det primære succeskriterie for en god svendegave er, at du har gjort dig en række overvejelser omkring dit valg af gave. Hvis du blot har valgt det første og det bedste, så kan det selvfølglige godt være en god gave, men tendensen er blot, at des mere du gør dig umage med dit valg af gave, jo bedre er gaven også i sidste ende.

En god svendegave kan ligeledes også være en personlig gave. På vores liste ovenfor, der havde vi blandt andet skraberen, hvor det var muligt at indgravere navn. Dette kunne være en meget personlig gave, som viser at du har gjort dig umage ved udvælgelsen af gaven. Det kunne også være hotdogmaskinen, som måske passer perfekt på ham der er elle-vild med hotdogs. På denne måde viser man også, at man virkelig har tænkt over at finde en svendegave, som er tiltænkt lige præcis den person.

Men der er ingen decideret facitliste for hvad der er en god gave samt hvad der ikke er. Modtagerene er altid forskellige, hvorfor at man ikke kan give den samme gave til alle. Alle gaveidéer ovenfor kan være en god gave, hvis det gives til en person, som kan bruge lige netop denne gave du vælger.

Svendegaver til tømrer, murer, elektriker mv.

Vores udvalg af gaver ovenfor er ikke målrettet specifikke uddannelser, så derfor er det både muligt at købe gaverne til en tømrersvend, men også til en murersvend.

Der vil selvfølgelig være nogle gaver, som er en bedre svendegave til en tømrer end andre, men det kan du hurtigt selv se mens du bladrer gennem gaveidéerne. Måske det er den perfekte gave til mekanikersvenden med en tur i en Audi R8 på lukket bane?