Ølsmagning for 2
Forside

Ølgaver - Giv en gave med smagen af øl

Glas med øl og skumFind den gode gave til ølentusiasten

Øl kan i mange tilfælde være den oplagte gaveidé. Du har sågar måske allerede tænkt tanken, siden at du har fundet vores liste over gode forslag til ølgaver.

Nogle vil mene at øl er mandens kæreste eje, hvorvidt dette er sandt vides ikke, men der er garanti for at stort set alle mænd, såvel som kvinder, kan sætte stor pris på øl. Gaver hvor omdrejningspunktet er øl er derfor slet ingen tosset idé.

Vi har nedenfor samlet en række gode bud på ølgaver, som er anderledes, men meget anvendelige og oplagte gaveidéer til øl-entusiasten. Det er lige fra eftertragtede specialøl til den sjove ølgave.

De mange ølgaver spænder bredt både ift. anvendelse og oplevelsen, men ligeledes også på budgettet. Du kan derfor både finde ølgaver til det lille budget, men der findes også gaver, som er lidt dyrere. Med andre ord bør der være garanti for at finde en gave til enhver smag.

At finde sin egen dybde kan være en udfordring for de fleste, men når den findes, så er der ingen følelse som slår at byde gæster og ikke mindst forkæle sig selv med en perfekt jordkølet øl.

En øl-brønd som denne kan rumme 24 øl, samt en flaske vin i midten. En oplagt gave til personen, som godt kan lide at være ude i haven. Måske er det oplagt at placere brønden tæt på grillen, så du ikke skal ind i køleskabet for at hente en dejlig kold øl.

Hvis du mangler gaven til en person, vis helt store lidenskab er øl, så er denne bog “Det gode ØL” den perfekte gaveidé. Bogen gør dig klogere på de mange interessante og berigende aspekter ved produktionen af øl, samt de mange forskellige variationer der findes af øl.

Bogen er din guide til det spændende og famøse øl-univers, hvor du får alvor får bedre indsigt i øllet. Bogen kan erhverves for en pris på blot 344 kroner.

Hvis der skal udforskes nye spændende smagsvarianter og specifikke øl, så er et smagningsæt som dette en oplagt gaveidé til ham eller hende, som har en mindre forkærlighed for øl.

Sættet er en super flot ølgave, som man kan overveje at give hvis personen fortjener lidt ekstra. Det spændende smagsæt kan købes for 409 kroner, hvilket kan lyde af meget, men du får rigtig meget oplevelse og kvalitet i et sæt som dette.

Alt for mange øl bliver drukket direkte af dåsen, hvilket faktisk er en skam. Er det mon fordi at vi er bange for at ødelægge glassene, hvis vi får et par øl for mange?

Alt øl smager blot en tand bedre, hvis du kan nyde den flotte farve fra øllen, samt for alvor dufte øllets dejlige aroma. Med disse brudsikre og elegante ølglas, så kan du få fuld valuta for pengene når øllene skal nydes.

En oplagt ølgave til øl-elskeren vil med garanti være en ølsmagning. Denne ølsmagning foregår hos Highlanders Bar, som er placeret i Århus. (Du finder andre lokationer nedenfor)

Hvis man søger en oplevelse, så kunne dette være en spændende måde at opleve øl på, såvel som muligheden for at blive klogere på de forskellige øltyper. En oplagt gave til en person, som kunne finde en masse værdi i at smage de fantastiske øl fra Highlanders Bar.

Denne unikke smagsoplevelse, hvor du får øllet på tætteste hold er med lokation i København. Her er det det hyggelige Taphouse, som lægger lokaler til en hyggelig aften, hvor du for alvor kan smage nogle pragtfulde øl.

Gaven er oplagt til en person, som har en bred interesse for øl, samt nyder at få en oplevelse i særklasse. Henvendt til en person, som har muligheden for at komme til København eller blot er bosat her.

Douro Wine Bar har nogle pragtfulde øl på menuen, som du eller en anden kan få oplevelsen af med dette gavekort til en ølsmagning. Lokationen er Aalborg, så ekstra oplagt til personen, som har mulighed for at komme til Aalborg på overkommelig tid.

At smage forskellige typer af øl, samt høre den dertilhørende præsentation er altid spændende og bestemt en oplevelse man kan tænke tilbage på med stor begejstring.

Øllefanten er en klassisk oplukker, som med sit meget elegante design er en anderledes, men også sjov og betænksom gave til øl-entusiasten. Øllefanten er et ikonisk design fra danske Georg Jensen, som du også kan finde i rigtig mange danske hjem.

Øllefanten er en god gave til øl-elskeren, som også gerne vil kræse for andet end blot den pågældende øl.

Hvordan udvælger man den rette ølgave?

At vælge den rette ølgave kan faktisk være lidt sværere end man først antager. Det handler dog om, at du kender budgettet for hvor meget du ønsker at give for, samt derefter tænke på personen, som du mener vil blive glad for en ølgave. Hvis personen sætter stor pris på oplevelser, så kunne det være at en ølsmagning kunne være en oplagt gaveidé, omvendt, hvis personen mere er en hjemmehygger, så kunne det være at kølebrønden ville være den bedste idé.

Det handler i bund og grund om, at du sætter dig i modtagerens sted. Hvad kunne han/hun godt tænke sig, samt hvad ville personen sætte pris på. En ølgave skal gerne være en gave man giver til den pågældende person, fordi at de har en forkærlighed for øl. Hvis personen allerede har rigeligt med ølglas, samt en ølbrønd og måske stadig er typen som trives bedst med at nyde en øl hjemme i haven, så kunne en bog om øl være et godt bud på en god ølgave.

Kort og godt; så handler det om, at du som giver af gaven sætter dig ind i hvad personen kunne blive lidt ekstra glad for.

Hvor meget skal en ølgave koste?

Der findes ingen krav til hvor meget du bør give for. Men du bør om ikke andet overveje om ølgaven skal tænkes som værende den primære gave til en fødselsdag, eller om det nærmere fungerer som en slags oplevelsesgave.

At give en gave handler om at gøre en person glad. Det er du formegentlig allerede ved at gøre, da du har snævret dig ind på at give en meget specifik gave, nemlig en gave med afsæt i øl. Det er tanken bag at give en gave, som vi skal have i hovedet når vi køber en gave.

Du skal blot gøre op med dig selv hvad du ønsker at give personen for, da dette altid er meget individuelt. Helt ligesom – nogle foretrækker deres øl på fad, andre på dåse, mens flaske kan være det eneste rigtige – og den beslutning kan sågar flytte sig, afhængig af hvilken øl der er tale om: Mørk/ Lys, Calrsberg/ Tuborg – og vi kunne blive ved …

Øllens mastodonter som Carlsberg, Heineken og Amstel

En ølgave kan fungere i mange situationer, men det er klart at ølgaver er en rigtig klassiker når sommermånederne begynder at stemple ind. At udbygge sin viden eller blot smage nye varianter af øl er en perfekt ting at gøre om sommeren, men kan selvfølgelig også fungere om vinteren.

Vi kender de klassiske brands som: Carlsberg, Tuborg, Heineken, Budweiser, Amstel m.fl., men også hundredevis af mindre nichebryggerier blomstrer i disse år. Det er danskernes store interesse for god øl, og en nysgerrighed af at få en smagsolevelse man ikke har prøvet før. Dette er også noget man blandt andet kan prøve blandt de store huse – såsom netop Carlsberg eller Heineken der tilbyder rundvisninger, hvor der både er mulighed for historiske indspark, kombineret med klassiske og de mere specielle øl.

Så selvom man har en brand-præference for et slogan der hedder: Probably the best beer in the world, kan man altid blive positivt overrasket over en helt ny smag, kombination eller sågar et brand man aldrig har hørt om før.


Er personen mere en vindrikker, kan du med fordel tage et kig i kategorien: Vingaver

Se mere her