Close up af lilla gave med mørkt gavebånd

Værtindegave - Find inspiration til gaven

Se de mange værtindegave ideer

Den gode værtindegave – hvordan finder man den og hvorfor bør du give en værtindegave?

En værtindegave er en mindre gave, som du medbringer til arrangøren af et arrangement, som du er så heldig at være blevet inviteret med til – heraf kommer værten/værtinden. Det er meget udbredt at vi i Danmark medbringer en gave til værten, da vi på denne måde kan give udtryk for vores taknemmelighed over være inviteret med. Men hvordan finder man lige den rette værtindegave?

Det oplagte valg er ofte blomster, som bestemt også er en fin værtindegave. Du kan dog for de samme penge, få nogle rigtig fine personlige og gode værtindegaver. Så hvis du er endt netop her i din søgen efter den gode værtindegave, så har vi nedenfor i denne artikel samlet mange gode forslag til anderledes, men fantastiske værtindegaver. Du finder gaver i et prisniveau fra 29 kroner og op efter.

Find den perfekte værtindegave:

Den patenterede ONYX™ hybrid non-stick stegepande er uovertruffen i køkkenets verden. Hvis du spørger os, er det den bedste stegepande, du kan få.

Stegepanden virker på alle komfurer og er anderledes fra klassiske stegepander grundet en lasergraveringsproces som skaber det patenterede ONYX™ hexagon design. Stegepanden giver dig enestående non-stick funktionalitet. Tåler alle typer metalredskaber uden at ridse panden, samt tåler opvaskemaskine.

Saltene fra Nicolas Vahé er en ideel og klassisk værtindegave. Ikke nok med at disse salte og krydderier smager fantastisk, så er det også et dekorativt element til køkkenet, hvor deres pæne design gør sig godt på bordet.

Vi har fundet disse salte til priser fra blot 39 kroner, hvilket gør at prisen for værtindegaven kan holdes på et meget fornuftigt niveau. Alt afhængig af hvor meget du ønsker at købe for, så kan du nemt regulere beløbet ved blot at tilvælge en ekstra salt eller olie.

En gavekurv må siges at være tæt på det mest klassiske du kan medbringe som værtindegave. Med et væld af muligheder for selv at sammensætte kurven, så kan du kan gøre værtindegaven meget personlig – noget som altid falder i god smag.

Vi har fundet et udvalg af gavekurve hos Maggies.dk, som netop tilbyder rigtig mange gode sammensætninger. Derfor kan vælge en gavekurv som passer rigtig godt på modtageren af værtindegaven.

En Hoptimist er meget dansk og gør sig rigtig godt som værtindegave. Du kan finde disse i mange forskellige prisklasser, udformninger og designs, samt i mange forskellige prisniveauer.

En Hoptimist kan også være en super god gave at medbringe, hvis du skal til et arrangement uden for landets grænser, da den netop afspejler en masse danske værdier, noget som gør den ideel til værtindegave. Du finder typisk de søde hoptimister fra 139 kroner.

Et brætspil er altid en super god værtindegave, hvis du ønsker at give noget andet end den klassiske buket blomster, som jo har det med at miste sin værdi efter en kort periode. Her kan et brætspil være et super alternativ, da et sådant et kan have en uendelig levetid.

Valget af brætspil kan være den næste udfordring, men der findes mange gode brætspil, hvor f.eks. Partners er et meget oplagt valg som gaveidé.

En karikaturtegning er en gave, som både er minderig, men som også kan skabe rigtig mange grin og smil. Hvis du overvejer at købe en flot buket, så overvej i stedet at give et minde for livet, som kan hænge og pryde væggen så flot.

Du uploader bare et billede af personerne, som skal være på billedet eller kæledyret hvis man ønsker dette. Mulighederne er mange!

Den patenterede ONYX™ hybrid non-stick stegepande er uovertruffen i køkkenets verden. Hvis du spørger os, er det den bedste stegepande, du kan få.

Stegepanden virker på alle komfurer og er anderledes fra klassiske stegepander grundet en lasergraveringsproces som skaber det patenterede ONYX™ hexagon design. Stegepanden giver dig enestående non-stick funktionalitet. Tåler alle typer metalredskaber uden at ridse panden, samt tåler opvaskemaskine.

Hvem elsker ikke chokolade? Det gør de fleste af os vel, hvilket også gør at dette chokoladefonduesæt til en virkelig god værtindegave. Chokolade kan danne rammerne for mange hyggelige stunder – måske du som gæst kan være heldig at være med til at afprøve sættet?

En værtindegave skal gerne være noget, som kan bruges af modtageren hvis det lyster. Derfor egner dette sæt sig rigtig godt til netop formålet, da det er helt op til modtageren hvor ofte det skal i brug.

Ønsker du at medbringe en fin gave, som kan benyttes af stort set alle, men trods alt ikke noget du pådutter folk at pynte hjemmet med, så er en smuk vandkaraffel som denne et oplagt valg.

Vandkaraflen er meget minimalistisk og super anvendelig når du blandt andet får gæster. Den kan også uden problemer anvendes til andet end vand. Et godt valg kunne være at servere vinen i karaflen, hvilket giver karaflen en flot mørk farve. Til blot 317 kroner, så er dette et virkelig godt bud på en god værtsgave.

Det hænder at vi er så heldige at få en flot buket blomster, som selvfølgelig skal i en vase. Af denne grund, så er netop denne vase fra Lyngby et godt bud på en værtsgave, som kan bruges af rigtig mange forskellige mennesker.

Vasen kan nemt bruges som en pyntegenstand, noget som gør denne vase lidt ekstra anvendelig – også uden blomster. Vi har fundet vasen fra Lyngby til 260 kroner, som mange gange kan være et fint leje prismæssigt til en værtindegave.

Er du/I inviteret på middag hos et vennepar, så kan et gavekort til en oplevelse være en mindst ligeså god gave som en flot buket blomster. Her får begge parter del i gaven, samt ikke mindst en super oplevelse ud af dette. Bestemt en værtsgave der er super værdsat!

Gavekortet til brunch kan benyttes i stort set alle danske byer, som huser en række caféer.

Gavekortet gælder for 2 personer.

Et flot og elegant salt og peber sæt er en rigtig fin materiel gave at give. De kan pynte på deres helt egen unikke og meget elegante måde, noget som selvfølgelig afhænger af hvilket design der vælges.

På billedet er der valgt et klassisk salt og peber sæt, noget som gør sig rigtig flot i mange hjem. Med elegance og en god kværn, så er det ligeledes et super godt valg til værtinden, som har inviteret på lækkert mad og hygge.

Fyldte chokolader et altid et hit som værtsgave! Fordi, vi elsker mere eller mindre alle sammen chokolade, men godt chokolade er kan nærmest blive en oplevelse i sig selv at spise – en værtsgave man helt afgjort sætter meget pris på!

Hos Maggies, som er virkelig gode til lækre delikatesser, har vi fundet denne dejlige chokoladeæske til blot 50 kroner, som er et rigtig godt prisleje til en værtindegave, som blot skal menes som en kærlig tanke.

Hvis der er noget som kan være frustrerende, så er det sløve knive. Dette problem løses dog nemt og effektivt med en knivsliber, som samtidigt med at være funktionel også kan være en pyntegenstand til køkkenet hvis ønsket.

Prisen for en sådan knivsliber er meget overkommelig, da netop denne model kan købes til blot 269 kroner. Et godt forslag til en god værtindegave.

Året rundt er det sæson for et godt glas champagne, og vi kender formegentlig alle en person, som vi tænker kunne blive rigtig glad for at have en sabel til formålet.

En champagnesabel kan virke som en voldsom ting, men det er super elegant og effektivt at åbne en flaske champagne på denne måde – især mange mænd synes at det er elegant og lidt macho at brillere ved at svinge sablen når champagnen skal åbnes.

Vin bliver bare bedre hvis den bliver iltet lidt inden at den skal nydes. Hvad er derfor mere oplagt at give til vin entusiasten end en smart ilter til vinen?

Ved at skænke vinen gennem denne vin lufter/ilter, så kan du lige trække de sidste ekstra 5% smag ud af vinen, hvilke rigtig mange vine lige bliver en tand bedre af. Til den nette sum af blot 159 kroner, så er dette en oplagt værtsgave til vin-entusiasten.

Og det var Danmark er en sjov kalender, som du kan finde rundt omkring i mange danske hjem. Kalenderen indeholder sjove anekdoter og sjove historier, som hver morgen kan give et lille smil på læben.

Som værtsgave er kalenderen en helt fantastisk idé. Prismæssigt koster den blot 95 kroner, men heller ej at forglemme at det er noget, som giver værdi 365 dage på et år.

En elektrisk vin-ilter er en sjov lille gimmick, som på en smart og elegant måde kan suge vinen op og ilte den, hvorefter at den serveres elegant i glasset. Så hvis du er inviteret over hos vin-elskeren, så kunne denne vil-ilter være et oplagt bud på en værtindegave.

Mange vine har godt af at blive iltet inden de skal nydes. Derfor er en vin-ilter et super alternativ til at stå manuelt at hælde vinen om – noget du måske selv gør?

Dette lille lys kan skabe rammerne om et meget hyggeligt øjeblik. Det kan både tages med ud på terrassen en lun sommeraften, hvor det beroligende lys kan danne rammerne om en hyggelig aften.

Det minder i sin udformning meget om et stearinlys, men du har ingen risiko ift. levende lys, men oplever stadig den flammende effekt og den hygge, som et lys som dette efterlader sig i rummet.

Champagne er en dejlig drikkevare, som vi kan drikke året rundt. Ofte kender vi champagne enten som værtindegave, men også som fast inventar når noget skal fejres eller det nye år skydes ind. Kort sagt, så kan champagne drikkes til mange anledninger, hvorfor at det også gør sig godt som gave til værten.

Én af de mere klassiske og moderne champagner er Moët Chandon, som er den champagne vi har fundet frem som forslag her – en champagne man aldrig går galt i byen med.

Sættet her er den ultimative, men også personlige gave til personen der værdsætter vin højt. De fleste af os kender en person, som gør lidt ekstra ud af vinen, måske sågar fortæller lidt ekstra om vinen, som var den dyrket selv.

Han/hun fortjener i så fald dette smarte vinsæt, som indeholder alt hvad vinelskeren mangler, samt en lækker vin. Vi har fundet sættet her til den favorable pris på blot 249 kroner, hvilket må siges at være en rigtig skarp pris.

Speak out er en hylende morsomt spil, som gør sig godt som et indslag i løbet af aftenen. Spillet er primært henvendt voksne, da plaststykker du har i munden hurtigt kan blive for stor for et barn.

Spillet går i sin enkelthed ud på at læse højt fra et kort, hvor dine medspillere efterfølgende skal forsøge at gætte hvad der bliver sagt – en udfordring som er markant sværere end det lyder. Så kigger du efter en sjov værtindegave, så er dette spil et godt bud.

Søde sager er vidst noget vi alle har en mindre svaghed for. Derfor er søde sager som chokolade og lakrids også et kæmpe hit, når vi kigger på de klassiske værtindegaver.

Denne lakrids gaveæske indeholder noget utroligt lækkert lakrids, som lige er det bedre end meget at det vi kan købe i supermarkedet, men prisen kan dog sagtens forsvares, da smagen er himmelsk. For blot 199 kroner kan du bestille denne lakrids gaveæske direkte hjem til dig selv endda pakket ind.

Gin og Tonic har de senere år været én af de mest populære drinks i det danske land. Vi er simpelthen vilde med gin!

Denne værtindegave er den perfekte gaveidé, hvis du skal besøge én ven eller bekendt, som er helt pjattet med gin. Med i gaveæsken får du både Gin, tonic samt en spændende bog hvor du kan blive endnu klogere på gin og dets mange anvendelsesmuligheder.

At læse lidt om vinen som bliver serveret er altid sjovt. Dette gør sig også gældende selvom du ingen dybere viden har omkring vine, men blot at blive gjort klogere på område og fremgangsmetode er altid spændende.

Vin 2021 er den årlige vinguide fra en af verdens mest anerkendte vineksperter. Bogen som værtsgave er selvfølgelig henvendt én, som har en vis portion interesse for vine. Du tænker måske sågar allerede på en meget specifik person?

Hvis du er på udkig efter en mindre symbolsk værtindegave, så kunne et sjovt alternativ til blomster og chokolade måske være en sådan sød nøgleholder? Figuren er nem at montere, og kan på en meget grinagtig og elegant måde holde dine nøgler, så du altid ved hvor de er.

En gave som kan være rigtig god, men samtidigt også personlig og udstråler at du har været meget overvejende omkring hvilken gave du ville købe til værten.

Lakrids har alle dage været en lækker spise, men siden Johan Bülow gjorde sit indtog i Danmark, så har normen for gourmet lakrids taget et nøk op ad rangstien. Er man til lækker og fyldig lakrids, så er det svært at komme uden om de mange lækre specialiteter som der bliver produceret fra Johan Bülow.

Du kan finde lakrids i mange smagsvarianter, hvorfor at der med garanti vil være noget til enhver smag. Udover en udsøgt smag, så er designet på dåserne også meget flot.

Hvad hedder prisen, der tildeles den bedste film på film- festivalen i Cannes? Hvordan døde Bob Marley? Hvilken James Bond-film var Daniel Craigs første som Agent 007?

At quizze er altid sjovt og garant for nogle gode grin og ærgelser, når undskyldningen om at “jeg havde den lige på tungen” altid kommer frem i et sådant spil. Med quizzen “Det burde man jo vide”, så har du muligheden for at bruge din viden fra de utallige timer brugt på at zappe rundt på kanalerne samt være med hvor det sker i breaking nyhederne på landet nyhedsmagasiner.

Det behøver ikke altid være alvorligt – bestemt ikke hvis anledningen er at der skal nydes nogle gode øl eller drinks. Noget som for alvor kan sætte skub under festen er disse sjov ølbrikker, som lader latteren få frit løb.

Skal du til en lille sammenkomst, hvor du tænker at der skal være et sjovt indspark, så kan du med fordel medbringe disse ølbrikker som værtsgave – mon ikke at værten synes det bør afprøves? Start en stirrekonkurrence, hvor personen som først griner skal drikke en tår som straf – det er ret sjovt!

#upassende er et yderst sjovt og underholdende spil, hvor du i alt sin simpelhed skal blande dine egne sætninger med spillets på forhånd ufærdige sætninger.

Et eksempel kunne være: En god partner for mig skal have intelligens, humor og “_________”, hvor der her indsættes sjove ord som “dårlig ånde” “tennissokker” “en stor bagdel” – du kan måske allerede nu fornemme hvilke tåkrummende, upassende og grineagtige sætninger, som et sådan spil kan fremtvinge?

En Unika Murstensform er en praktisk og god værtindegave. Murstensformen kan både pynte på badeværelset, soveværelset, spisebordet eller et helt andet sted – den har altså ingen bestemt anvendelsesfunktioner udover at være super dekorativ.

Det er heller ikke alle, som lige ved hvad det er, hvorfor det også kan give anledning til en sjov snak omkring hvordan man i gamle dage fremstillede mursten. Til prisen er det også en rigtig fin værtindegave, som du kan købe for blot 99 kroner.

Serverings sæt og skåle er et hit i alle danske hjem. Hvorvidt det er lidt slik, tapas eller blot snacks der serveres i et sådant skåle sæt, så er det om ikke andet flot meget anvendeligt.

Prisen på dette Cabaret-sæt ligger omtrendt samme sted som en større buket blomster. Måske at sættet allerede på dit besøg bliver taget i brug og brugt til at servere nogle lækre små snaks? Ikke dårligt vel?

En god kop kaffe eller en dejlig kop te? Det er noget vi alle sætter stor pris på, måske lidt ekstra i vintermånederne, men med disse smukke kopper fra danske R7B Copenhagen, så kan den varme drik om ikke andet serveres på en flot og elegant måde.

Kopperne er fra Kamma-serien og designet for FDB møbler. Kamma er grønlandsk og betyder “god ved” – derfor synes vi også kopperne gør sig ekstra godt som værtindegave, da man kan nyde en dejlig kop kaffe i godt selskab med gode venner.

Et designikon og utrolig smuk vandkaraffel fra Rosendahl. Karafler er en skøn og lidt elegant måde at servere både vand, vin og andre drikke på, hvor designet på denne flotte karaffel fra Rosendahl blot gør det lidt ekstra flot.

Prisen for denne vandkaraffel fra Rosendahl ligger på niveau, måske sågar under med en buket blomster, hvilket gør den til en yderst oplagt gaveidé til værten, da den med garanti kan bruges af alle.

En sød lanterne fra det danske Holmegaard. Lanternen kan skabe rammerne om en yderst hyggeligt aften på terrassen, hvor det behagelige lys lige gør det sidste for hyggen. Lanternen kan også benyttes til indendørs brug, hvilket gør den anvendelig både sommer og vinter.

Vi har fundet denne elegante lanterne hos Dubuy.dk, hvor du ligeledes kan finde andre smarte lanterner – dog var vi ikke i tvivl om denne, da designet både er elegant og smukt.

En isspand er et must til enhver som sætter pris på en kold drink, cola eller whisky. Dog kan det godt tage toppen lidt af den gode drink, hvis isen kommer fra en knapt så elegant plastik spand – her er denne Rosendahl isspand det oplagte valg at give som gave til værten.

Alle kan bruge en isspand, men er ikke tvunget til at pynte op med den, som hvis du gav andre former for brugskunst i værtindegave. En oplagt valgmulighed, hvis du er på jagt efter den perfekte værtindegave.

Rosendahl er garant for at levere noget unikt, men også virkelig smukt interiør. Vi har her fundet det ikoniske og flotte salatbestik fra Rosendahl, som til prisen er en rigtig god værtindegave.

Hvis du skal besøge én, som i forvejen har en mindre forkærlighed for Rosendahl, så kunne dette smukke salatbestik være et oplagt valg som gaveidé, men hav dog i mente, at det mest er en gave til hende.

April-serien fra Bloomingville er et dekorativt supplement til køkkenet. Anvendelsesfunktionerne er super gode og det er ret så hyggelige at bruge som servering både til dagligdagen, men også hvis der kommer gæster.

Skålen findes i flere størrelser og farver og prisniveauet passer derfor fint til en værtsgave. Dette er selvfølgelig en personlig vurdering, men der er om ikke andet garanti for, at modtageren bliver super glad for denne gave.

De tre klassiske værtindegaver

Værtindegaver er ofte synonym for en gave, hvis værdi ikke er vildt høj. Det er som tidligere nævnt en gave, som er et symbol for taknemmelighed, samt for at vise at du sætter pris på at være inviteret – det skal vi holde fast i. Vi er i Danmark ret gode til at give netop værtindegaver, men valget ender ofte med at falde på tre af de mere klassiske gaver til værten, men samtidigt også sikre valg.

Blomster:

Blomster er nok den mest klassiske af dem alle. I momentet hvor du giver en buket blomster til værten, så er vi efterhånden der, hvor det ikke længere at nødvendigt at sige “tak fordi at vi måtte komme” da buketten taler sit tydelige sprog.

Du kan være både kreativ når det kommer til blomster ved enten selv at plukke nogle smukke blomster, hvis du har muligheden. Du kan også forsøge at være personlig i din udvælgelse af specifikke blomster, som blomsterhandleren laver buketten med. På denne måde gives buketten et personligt tvist.

Chokolade:

Et ligeså sikkert valg som blomsten er chokolade. Du kan ved køb af en klassisk blandet chokoladeæske være sikker på at ramme noget, som falder i værtens smag. Nogle af de klassiske løsninger er chokolade fra f.eks. Anton Berg, samt det klassiske Merci chokolade, som nærmest giver genklang med sloganet “Fordi du er til”. 

Der er dog også en række muligheder for at personaliserer chokoladen. Du kan flere steder på nettet bestiller lækre og delikate chokolader, hvor du kan få trygt et navn i chokoladen – helt bestemt et lille ekstra pift til den ellers klassiske værtindegave.

Vin:

Den sidste af de tre klassiske gaver til værten kender du nok allerede – det er selvfølgelig en flaske vin. Fordelen ved vinen er, at den kan gemmes i lang tid, hvorimod både chokolade og blomster har en markant kortere udløbsdato. Dertil kommer muligheden for at vælge en vin efter sæson, hvor du både har gode muligheder for at vælge mellem rød-, hvid-, og rosévin, samt de delikate mousserende vine.

En god mulighed for at personliggøre vinen vil være, hvis du kender til værtens smag – dertil kan du nemlig søge inspiration hos din vin forhandler, som med garanti kan guide dig i den rigtige retning.


Hvor meget bør en værtindegave koste?

Det er meget individuelt hvad man ønsker at give for, når vi kigger specifikt på værtindegaven. Det er et beløb som kan svinge fra 50 kroner til 500-600 kroner alt afhængig af hvem du er, hvilken anledning du er inviteret til, samt dit eget personlige budget.

Værd at huske når vi giver værtindegaver er, at det som tidligere nævnt, er en gave som symbol på din taknemmelighed over at være inviteret med til begivenheden. Der er altså derfor ingen som forventer at du disker op med den helt dyre gave – måske er der sågar slet ikke en forventning om at modtage en gave? Vigtigst af alt er at du køber en værtindegave, som passer på dit eget budget, samt matcher det med noget du tænker at modtageren kunne blive glad for.


Fandt du den rette værtindegave?

Hvis du er kommet helt herned til dette afsnit, så har du formegentlig været igennem en længere række af potentielle gode gaveidéer til værtinden. Derfor håber vi hos Gavehylden.dk at du har fundet en god idé, eller blot fået inspiration til din næste værtindegave.

Dette indlæg er udarbejdet af: den