Dåbsgaver - Find den rette gave

Dåbsgaver - Find den rette gave

Gode idéer til personlige barnedåbsgaver

Dåben er en fantastisk begivenhed at være inviteret med til, men som oftest med en invitation følger også den gode skik at give en gave. Men hvad giver man lige i dåbsgave? Hvis dette spørgsmål florerer i dit hoved, så er du kommet til det rette sted, da vi har gjort forarbejdet og fundet en række personlige og gode dåbsgaver frem, som du kan bruge til inspiration.

At få sit navn er en stor begivenhed, som vi bør og skal fejre. Dette er uanset om det er en navngivningsfest eller en klassisk dåb som vi kender den. Mulighederne for at give en brugbar gave er helt sikkert tilstede – måske endda muligheden for at give en yderst personlig dåbsgave?

Som tidligere nævnt, så har vi på Gavehylden.dk gennemsøgt internettet for at finde de bedste forslag til en gave til barnedåben. Resultatet af vores søgen finder du nedenfor, hvor du finder en lang række forskellige, men gode barnedåbsgaver. Blandt andet ser du personlige, sjove, praktiske, tema, og generelt bare mindeværdige gaver, som du kan bruge til inspiration.

Tag et kig på listen vi har udarbejdet herunder, hvor der gives en række ideer til barnedåbsgaven. På listen finder du både dåbsgaver til ham og hende.

Bordflaget er en klassisk dåbsgave, som er meget normal at give til barnedåben. Flaget kan anvendes af barnet de næste mange år til hver eneste fødselsdag, hvorfor at dette også er en super anvendelig gave, som har en lang anvendelsestid.

Du kan finde bordflag i forskelligt materiale, men denne i rustfrit stål er en meget klassisk og fin gave. Du kan købe dette flag for omkring 335 kroner, som er et meget fint beløb til en dåbsgave.

Dette er en fantastisk barnedåbsgave, som alle nybagte forældre nærmest må eje, hvilket også gør den til den ideelle dåbsgave. Du kender den måske fra den klassiske babybog, hvor dette blot er en mere udvidet og lidt mere eksklusiv udgave. Denne gave kunne være et godt bud på en personlig dåbsgave.

Det som gør bogen så god er, at den er særlig unik og meget praktisk med ringbindsfunktionen, hvilket gør at forældrene selv bestemmer hvor meget de ønsker at udfylde af bogen. Du kan sågar udvide bogen, ved at tilkøbe ekstra sider eller sætte billeder i den.

Dette hyggelig bestiksæt er udformet i et fantasifuldt design, som både børn og forældrene vil elske. Designet stammer helt tilbage fra 1987, hvorfor at det også er blevet givet rigtig mange gange som dåbsgave, men forsat forbliver en succes.

Elefant bestiksættet er lavet af den industrielle designer Jørgen Møller, som fandt sin inspiration i sine egne børnebørns yndlingsdyr, som netop var elefanten. Hvis du ikke ved hvad du skal give til barnedåben, så kunne dette bestiksæt være et super godt bud på en god dåbsgave.

En bodystocking er noget alle babyer har brug for, hvilket også er grunden til at vi ser dette som én af de mere almindelige barnedåbsgaver. Der er flere grunde til at dette er en rigtig god dåbsgave. For det første kan de erhverves til rigtig fine priser, hvis du måske ikke er nærmeste familie. Derudover er det selvsagt, at man næsten aldrig kan få bodystockings nok som nybagte forældre.

En rigtig sød og eftertænksom gaveidé til dåben eller navngivningsfesten.

En babyrangle er for en baby hvad Netflix er for voksne. Det er god underholdning, som aldrig rigtig forsvinder de første mange år af en babys liv. Derudover kan de, som ovenstående gaveidé, også erhverves til rigtig mange forskellige priser, hvilket gør at de fleste kan være med på en gave som denne.

En babyrangle kan også være en af de bedste virkemidler mod en baby som græder. Så hvis du ikke ved hvilken gave du vil give til barnedåben, så er dette et rigtigt godt bud.

En sutteklud er som overskriften antyder simpelthen bare barnets kæreste eje. Alle babyer har det med at blive kede af det i ny og næ, og her kan en sutteklud bliver deres bedste ven, hvilket også er grunden til at den egner sig super godt som dåbsgave.

Et lille barn/baby kan danne et helt unikt forhold til en sutteklud. Det bliver lige pludselig på et meget tidligt stadie barnets bedste ven, som er den bedste trøst du kan give et barn der er ked af det. En sutteklud som denne koster omkring 150 kroner, hvilket gør at den er på et meget fint økonomisk niveau som gave.

Ønsker du at give en unik, dekorativ og kvalitetsbevidst dåbsgave? Så er Faun & Lunas kunstunivers noget for dig. Faun & Luna skaber farverige kunsttryk i børnehøjde og øger samtidig børns interesse for kunst, kreativitet og æstetik. Til hvert værk medfølger et eventyr, som tager udgangspunkt i motivet.

Faun & Lunas værker laves som Giclée kunsttryk i begrænset oplag og signeres af kunstneren selv. Værket trykkes på højkvalitets, tekstureret papir med en certificeret holdbarhed på 100 år, hvilket gør værkerne ideelle som dåbsgave eller navngivningsgave. Det er i øvrigt muligt at tilføje en personlig hilsen på bagsiden af værket, samt få det smukt indrammet og indpakket, så det er klar til gavebordet.

Ligesom en sutteklud, så kan en bamse også være noget rigtig fantastisk, som et barn virkelig kan knytte bånd til. Hvilken mere ikonisk bamse kan du give et barn i barnedåbsgave end vores alle sammens bamse fra Bamse og Kylling?

Bamsen er sød og økonomisk set egner den sig rigtigt fint til et barnedåb, da den hverken er for dyr men heller ej for billigt. Så mangler du en gave der kan skabe noget tryghed hos barnet, så er denne bamse et oplagt valg.

Se flere ideer til barnedåbsgaven herunder.

Som dåbsgave er spilledåsen en rigtig god gaveidé. Det er noget alle forældre vil sætte pris på at have. Musik kan virke afslappende på en baby, hvorfor en spilledåse er en rigtig god ting at have inden for rimelig rækkevidde.

Vi har fundet en rigtig fin model her, der kan findes hos www.coop.dk til en meget fornuftig pris.

Ranglens er babyens bedste ven. Skal den lille ny slappe af, er ranglen et godt værktøj til dette. Ranglen er noget af det første stykke legetøj babyen stifter bekendtskab med. Ranglen er designet til at fungere som stimuli for barnet. De fås ofte i forskellige farver, materialer og med lyde.

Vi har fundet en neutral model her til 108 kr.

Titte bøøh legen er noget næsten alle babyer synes er hylende morsomt. Det er dog ikke sikkert at forældrene synes at legen er så morsom efter den samme gentagelse igen-og-igen. Dette kan denne bamse hjælpe med, og klare forældrenes titte bøøh tjans.

Sjov gaveidé til den lille. Bamsen står til 249 kr. og kan forhandles hos www.coop.dk.

Små børn er helt vilde med bamser. Med denne lille søde og kærlige elefantbamse vinder du med garanti både barnets og forældrenes hjerte. Når man giver en bamse i barnedåbsgave, ligger der meget mere bag end som så. Der er rigtig meget personlighed i en bamse, og ofte er det noget barnet har med for altid.

Derfor er det essentielt at man tager sig god tid, når man skal vælge bamsen. Vi har undersøgt markedet, og har blandt andet fundet denne model, som vi har med på vores dåbsgave liste. Vi mener denne bamse både egner sig som dåbsgave til hende og ham.

 

Populære balloner fra Flented, som kan være med til at live et rum op. Små børn er vilde med farver og aktivitet. Derfor er det heller ikke den minimalistiske indretning man skal finde frem, men i stedet noget med lidt spræl i.

Balloner a la disse er velegnet til at hænge over en tremmeseng eller lignende, hvor babyen har mulighed for at ligge og kigge op på de farvige balloner. Overrask den lille ny med en brugbar gave som denne.

Det er ikke altid nemt at få den lille ny til at falde til ro. Derfor er billedbøger en rigtig god gaveidé, som forældrene kan anvende til at få deres baby til at finde ro. Ligeledes er det en god måde at få babyen til at gøre nye observationer, der sikrer udvikling og stimuli.

Vi har fundet denne fine elefantsbog til 90 kr hos www.gucca.dk.

Lind DNA er kendt for deres fine og kreative dækkeservietter. Denne bamse dækkeserviet er endnu en af slagsen. Den er super sød og velegnet til børn, som nemt kan lægges under tallerken og dermed minimere bordet direkte får pletter og lignende. Det er næsten nødvendighed, for at undgå dette, ligeledes også fordi at barnet naturligvis stadigvæk er i en proces, hvor det der med at spise stuerent nok ikke helt løses til et 12-tal – endnu vel og mærke.

Dækkeservietterne står til 130 kr. stykket.

På barnedåbsgavelisten kan man ikke undgå rangler. Ranglen er et af de legetøj som barnet først støder på, hvorfor den har en stor indflydelse på barnets lærrings-proces.

Vi har fundet en sød lille Haba Rangle til 200 kr. i en grøn farve. De fås i forskellige farver og materialer, samt har ofte også deres egen karakterlyd.

Ranglen findes hos www.kids-world.dk.

Elefanten som bamse eller i billedbøger har en rigtig god effekt på små børn. Derfor har vi også valgt at have denne lille søde elefant med på vores liste.

Elefanten kommer i en mint-grøn farve og er fra Sebra Musikuro.

Den forhandles hos www.kids-world.dk og står til 330 kr.

En anden barnedåbsgave kunne være denne fine gråhval. Bamsen er fra det anerkendte brand Filibabba.

Nyfødte babyer holder af bamser, og man ser ofte de bedste bamser følger barnet i mange år. Sågar gemmer forældrene ofte bamsen helt ind i barnets teenager og voksenliv. Det er sjovt at mindes om alle de gode timer man har tilbragt med sin favoritbamse.

Denne gråhval måler hele 60 cm.

Bobles bold i blåstribet farver. Bolden er lavet i blød fastpresset skum, som sikrer at barnet kan lege ligeså vildt med bolden som overhovedet muligt, uden at man som forældre skal være bekymret for at barnet kan slå sig på bolden. Det er en god øvelse for barnet at lege med en bold a la denne i en tidlig alder, for at forbedre og styrke barnets motorik.

Bolden her fås til 300 kr og hos www.kids-world.dk.

Det er vigtigt at et lille barn ikke kommer til at fryse. Det er især udsatte områder som ørene eller fødderne, hvor det er vigtigt at man har en løsning på dette.

Vi har fundet en sød lille hue i lyseblå, som er en oplagt dåbsgave til den lille ny. Den er super fin med den spraglede top på huen.

Huen er af god kvalitet og fås til 400 kr.

En anden god gaveidé til dåben er denne lille Alf sutteklud. Den er perfekt til den lille ny, og er for mange små børn en rigtig brugbar ting at have. Mange små børn har en trang til at sutte på noget, hvorfor det giver god mening at anskaffe sig en slutteklud.

Overrask forældrene og barnet med suttekluden alf i dåbsgave.

En Krea sansegynge bruges til at forbedre barnets motorik. Den er super handy og nem at have med at gøre. For 599 kr. kan den erhverves, og kan gøre underværker for den lille ny. Den er med til at rykke processen hurtigere, og sikre at barnet lære at øge og øve sin motorik.

Sansegyngen har vi fundet hos www.abeungen.dk, der forhandler mange gode dåbsgaver.

Dette er en sjov og brugbar dåbsgave. Det er altid sjovt at kigge tilbage, og med denne bog er det muligt at skrive barnets erindringer ned. På den måde kan man som forældre nemmere huske de her små detaljer der sker med barnet. Det er især i de første par år hvor alting sker så hurtigt, hvor det kan være rart at have en bog med de vigtigste minder i.

Bogen kan købes til 169 kr og er en rigtig fin barnedåbsgave.

De fleste kender historien om tandfeen, og med denne boks kan denne fortælling tages til nye højder. I stedet for at ligge tanden under puden, kan denne lille pæne boks bruges. Hvis ikke man vil bruge den til historien om tandfeen, så kan den bruges til andet.

Med denne fine lille boks, kan du få indgraveret lige hvad du vil, men eventuelt barnets navn og fødselsdato. Heri kan i som forældre så gemme den første tand, som barnet taber. Det vil være et sjovt minde at have senere hen i livet.

Boksen med indgravering kan fås til blot 135 kroner.

Bøger er altid et sikkert hit til barnets første år. Der er noget betryggende ved at læse højt for sit barn, og barnets sanser bliver samtidig stimuleret i en tidlig alder.

Lige netop denne skønne bog, er ligeså meget rettet til forældrene, og især mødre. Bogen handler om hudærlige fortælling fra en nybagt mor selv. Det er en skøn bog, som giver enhver kvinde plads og ro til bare at være mor.

Kaj og Andrea har været en sikker instans i de fleste børn opdragelse i mange år. Den søde frø Kaj, er her blevet afbilledet i en fortinnet sparegris, som der også kan blive graveret.

Derfor kan du købe en holdbar sparegris, til barnets tidlige år, med en eventuel personlig indgravering. Til barnedåben, kan dette være en rigtig fin gave, som vil kunne præge barnets værelse i mange år frem.

Hvis det er en meget brugbar gave, som du går efter som barnedåbsgave, så kan dette lækre badeslag være ideelt. Dette skønne badeslag er i lækkert bomuld som er virkelig blødt.

Til at stimulere barnets sanser en smule, er der broderet små søde ænder på badeslaget. Dette badeslag kan samtidig vaskes let bare på 40 grader.

De Små Synger bogen, er nok en af de mest ikoniske børnebøger der findes i Danmark. Dette er en perfekt gave til barnedåben. Børn har utrolig godt af at få læst bøger i starten af deres liv, og at forældrene kan synge sange for dem er blot endnu bedre.

Når barnet bliver ældre, kan barnet selv forsøge at lære sangene, og synge med. Senere hen vil det være spændende at selv kunne læse teksterne på sangene, som man har lært at synge sammen med ens forældre.

Med den intense digitale udvikling der har været de seneste mange år, er det muligt at simpelt kunne forevige barnets første år, via billeder.

Med en så smart bog som denne, vil der blive lagt op til billeder, som kan fortælle en historie om barnets første år. At senere hen kunne se tilbage, på hvordan dit barn kom til verdenen og udviklede sig sine første år, er et fotoalbum med en ubeskrivelig følelsesmæssig betydning.

Sengetøj med elefantens søde vuggevise i blåt. Perfekt barnedåbsgave til den lille ny, hvor der både lægger en smuk tanke bag, men også har en masse personlighed. Vi er sikre på at både forældrene og babyen vil sætte stor pris på dette sengetøj.

Sengetøjet er bedårende og udviklet i 100% oeko-tex ceritficeret bomuld.

Sød lille spilledåse der starter ligeså snart den trækkes i hallen. Børn elsker bamser, og det bliver bare lidt bedre, hvis basmen også kan sige en lyd. Det kan den lille Fanny bamse, der er en rigtig god underholdning til de mindste. Fanny bamsen fås også som sutteklud, der kan findes ved at klikke på nedenstående link. Disse to ting kan med fordel kombineres i en samlet pakke.

Bamsen måler 22 cm.

Endnu en bamse der kan spille et stykke musik ved at rykke den i halen. Børn elsker bamser, og bamsen bliver bare lidt sjovere hvis den også har en funktion. Det har denne lille giraf-bamse, der går i gang med en fin melodi, idet man sætter den igang. Alt efter præference kan man vælge den bamse man bedst synes om.

Bamsen kan købes til 235 kr.

Populært krus fra Nordahl Andersen med Rasmus Klump. Den altid smilende Rasmus Klump har givet mange børn gode minder, hvorfor et kurs som denne helt sikkert vil vække en masse interesse og genkendelighed. Super god gave barnet kan have i mange år.

Vi har fundet Rasmus Klump kruset til 280 kr.

Skønne milepælskort der kommer i en sød og praktisk æske. De 40 kort er dekoreret på både forsiden og bagsiden og måler 10 x 15 cm.

Få sat gang i en masse leg og spas, samt giv barnet og dens forældre en masse gode minder sammen. Super god gaveidé der både styrker motorik og læring. Vi har fundet kortene til 179 kr.

Den lille og populære farvestrålende bog der er lige til at udforske. Sæt en masse idéer og tanker igang på den lille ny. Bogen indeholder 8 sider med glade figurer i stærke og tiltalende billeder. Udover bogen har en masse god indhold, rasler siderne også når der bladres.

Børn elsker lyde og farver – her bliver begge kriterier dækket.

 

Historien omkring den første tabte tand er altid helt unik. Nu kan dette fantastiske minde foreviges på en skøn måde i denne fine holder fra Nordahl Andersen.

Gør oplevelsen endnu mere perfekt, og sørg for at forældrene husker den store dag, hvor barnet har tabt deres første tand. Det er en sjov og personlig gave, hvor der lægger en god tanke bag.

Holderen kan købes til 410 kr.

En sød og betænksom dåbsgave kunne være dette elegante smykkeskrin, som med det indbyggede musik gør det hyggeligt for barnet at lege med. Smykker fåes til børn i alle aldre, så det er aldrig for tidligt at begynde at opbevare smykkerne.

Det er ligeledes meget normalt, at der på dåbsdagen bliver givet nogle smykker, som kan følge barnet i en længere årrække. Her er det selvfølgelig også oplagt at have et sted at opbevare disse. Skrinet kan købes for blot 154 kroner, hvorfor at den også egner sig perfekt som barnedåbsgave.

Hvis det kommende børneværelse trænger til nogle søde genstande at pynte med, så er et væg ur som dette simpelthen et must-have. Uret er rigtig børnevenligt, samt meget gavnligt når barnet engang skal lære klokken.

Væguret er mest henvendt den lille pige, da farvene på dette ur er lyserød og lilla. Væguret kan du finde til en skarp pris på blot 369 kroner.

At holde den mindst varm er et must – derfor kunne en yderst oplagt gaveidé til den helt lille også være et dejligt tæppe, som kan være med til at holde på varmen.

Tæppet kan bruges både inde som ude, samt i barnevognen eller andre steder. Generelt er tæppet en perfekt dåbsgave, da den har mange skønne funktioner til de mindste.

At lege med biler og mere specifikt bil-baner er noget man har gjort i mange år. Det går aldrig helt af mode, og det virker ikke til at en iPad eller andre former for elektronik formår at slå følelsen af at sætte en bil igang på en rampe.

Ydermere udover at være et solidt stykke legetøj, så er det også rigtig fint for motorikken for de små. Børnene kan lege med dette skønne sæt allerede ret tidligt, så derfor er det også oplagt at give som gave til dåben.

At ligge på gulvet som baby er skønt. Bare ligge og studere de mange spændende ting livet har at byde på – men det skal trods alt også være rart at ligge der. Én af tidens store trends er et skumgulv som dette, som gør det yderst behageligt for de helt små at ligge på gulvet.

Det kan ligeledes følge barnet en lang periode, da det ligeledes er ideelt at lege på, som hverken giver splintrer eller ubehag. En yderst brugbare og skøn gave.

Musik er godt for de mindste, hvorfor at meget legetøj også indeholder en skøn melodi eller to, som kan være med til at berolige barnet. Denne måleorm er heller ingen undtagelse. Den skønne musik kommer frem hvis du trykker ormen på hovedet.

Hver “pude” på ormen har forskellige slags stof, som gør det sjov, men også spændende for børn at lege med, da de mange forskellige stoftyper påvirker en masse sanser.

Findes der noget mere kært end småfolk i yndigt tøj? Hvis du heller ej kan stå for dette, så kunne en oplagt og skøn dåbsgave være tøj fra det yderst populære Petit.

Du kan finde stort set alt tøj til de mindst herinde, hvor der virkelig er garanti for at tænke den klassiske “Nurh hvor sødt”. Tøjet findes i mange prisklasser og starter fra omkring 40 kroner per del.

Børn vokser lynhurtigt og eftersom at dåben ofte ligger lidt inde i barnets liv, så begynder der ikke at gå lang tid før at kravlen bliver til ståen ved diverse møbler. Noget som for alvor er populært er de klassiske gåvogne, hvor en frontløber er det kendte brand BRIO.

En gåvogn er en oplagt dåbsgave, da barnet derved også får gaver, som de kan få stor brug af senere. Dertil er en gåvogn en perfekt gave til at styrke barnets motorik.

Motoriklegetøj er noget af det mest fantastiske vi kan give til de helt små. At udvikle sig motorisk er en sund ting, så hvorfor ikke erstatte den lidt kedelige bamse med noget super gavnligt legetøj, som kan være med til at udvikle barnet i den helt rigtige retning.

B0bles er kendt for at lave noget fantastisk legetøj, hvor kvaliteten virkelig er i orden. Så hvis du mangler motoriklegetøj, så er dette fra B0bles en god gave til dåben.

Togbaner har alle dage været et stort hit blandt de mindste. Dette skyldes muligvis kreativiteten, som en togbane giver. Muligheden for at tage virkeligeden med hjem på børneværelset, hvor skilte, toge og andre små elementer placeres yderst velovervejet gør dette til en oplagt gaveidé til de mindste.

Togbanen er omend også rigtig god for motorikken, samt barnets generelle udvikling. Togbanen som har mange års levetid kan købes for 379 kroner.

Hvis der findes en populær ting til de mindste, som har taget medier som Instagram med storm, så er det svært at komme uden om dette yderst populære boldbassin fra Misioo.

At lege med boldene sætter nærmest ingen grænser for hvor mange skøre lege små børn kan finde på, hvilket også er én af grundende til at dette er en af de bedre dåbsgaver.

Boldbassinet kan købes hos Kids-World til 779 kroner. Det kunne derfor være en god idé at gå sammen flere om en gave som denne.

De fleste elsker musik i den ene eller anden form. Det er heller ingen undtagelse for børn, som elsker selv at skabe lyde og lytte til musik. Et lille klaver som dette kan for alvor skabe nogle specielle lyde, men omvendt også styrke kreativiteten hos det enkelte barn.

Klaveret fra Vilac er blevet et hit blandt både børn og forældre landet over, da det giver en lang række store smil og dans hos de mindste.

En trehjulet cykel med et lad som denne model fra Winther er næsten obligatorisk at eje før eller siden for de helt små. Disse små ladcykler kan suse rundt og ende med at have kørt en del kilometer inden barnet er klar til at hoppe videre til en større cykel.

Cyklen er yderst god for barnets motorik. En cykel som denne kan købes for 599 kroner, som budgetmæssigt er en rigtig flot dåbsgave. Måske en oplagt gaveidé at gå sammen om.

Den klassiske gå-motorcykel er en af de mest ikoniske stykker legetøj til børn gennem tiden. De har været produceret i en længere årrække, men det gør bestemt ikke kvaliteten eller mængden af sjov som denne kan skabe mindre.

Du kan udover motorcyklen selv også få en påhængsvogn, som kan gøre legen ekstra sjov for barnet da der så kan transporteres ting rundt i huset. Disse motorcykler er garant for at nå at køre en del kilometer over få år – en yderst populær ting til de mindste.

Peter Pedal har været et ikon i danske børnhistorier og tv programmer i mange år. De søde og hyggelige abe, som altid har en løsning på diverse udfordringer er altid garant for gode og spændende historier for de mindste.

Den store bog om Peter Pedal tager børnene med ind i et spændende univers, hvor store indtryk og oplevelser venter.

Du kan købe denne bog til 225 kroner, som er en super fin pris til en dåbsgave.

Findes der noget sødere end når de mindste er klædt sødt på? Hvis du også har en forkærlighed for sødt tøj til de mindste, så skal du helt bestemt tage et kig på tøj fra det super populære brand MarMar.

Du finder her smart og elegant tøj, som både er behageligt, god kvalitet og ikke mindst super sødt. Priserne varierer meget, men starter fra 99 kroner pr. del.

Børnelege tager ofte afsæt i at gøre det som deres rollemodeller gør. Ofte ser de mindste også de voksne lave mad, hvorfor at dette også er meget naturligt at gøre til en del af legen for de mindste.

BRIO er garant for at lave noget perfekt legetøj, hvor dette komfur virkelig kan få barnet til at lege kok på en Michelin restaurant. Der bliver serveret den ene ret efter den anden, hvor du som forældre på fornemmeste vis skal smage den usynlige delikate ret.

En oplagt gaveidé til dåben, hvor prisen også er rigtig flot på blot 296 kroner.

Et legetelt kan skabe rammerne omkring mange sjove aktiviteter for de mindste. Det kan hurtigt blive til den hule, som alle børn synes er sjov at have, hvor legekammerater og andre gerne inviteres indenfor til en leg med traktorer eller dukker.

Det kan også være et sted, som man laver til en mindre hyggekrog, hvor puder og andre hyggeelementer skaber rammerne omkring afslapning på førsteklasse.

Et telt som dette koster 999 kroner, hvilket gør det til en forholdsvis dyr dåbsgave.

Det kan være svært at styre de forskellige ting på en tallerken. Happy Mat er løsningen at få tingene blandet sammen, da du får muligheden for at servere i forskellige rum på en tallerken.

Happy Mat er god for motorikken og en rigtig skøn dåbsgave. Måtten sidder fast til bordet så den ikke falder af bordet eller andet mens måltidet skal indtages.

Happy Mat koster 249 kroner, som er en rigtig god investering at gøre. Det sparer både rengøring samt er rigtig god til barnet.

De mange daglige indtryk på barnet kan godt gøre det lidt vanskeligt at falde til ro om aftenen. De klassiske godnatsange er ikke altid løsningen, men det kan søvnmeditation til de mindste være.

Natbjørnen Tjugga er søvnmeditation, som får barnet til at slappe af og være rolig inden at det er tid til at stryge roligt ind i drømmelang. Bogen får mange gode anbefalinger med fra forældre, som er overrasket over hvor effektiv denne bog er til at få de mindste ind i drømmeland.

Småfolk er et brand, som laver noget rigtig populært og sødt børnetøj. Tøjet som du kan købe fra småfolk er af højeste kvalitet og fåes i mange forskellige varianter og farver.

Hvis du ønsker at give en mere neutral gave, som kan anvendes når lejligheden er til det, så kunne tøj fra småfolk være en yderst oplagt gaveidé til den nyfødte.

Du kan finde tøj fra 30 kroner pr. del, hvilket giver et hav af muligheder for selv at bestemme budgettet til gaven.

Skal du til dåbs hos én dreng, som måske har en far der har lidt benzin i blodet, så kan du være sikker på at en lille frisk Mercedes som denne kan være en oplagt gaveidé, som vil skabe store smil hos forældrene.

Den formindskede Mercedes kan købes for 449 kroner. En dåbsgave hvor der er garanti for mange sjove stunder og mulighed for at få nogle fantastiske billeder af den mindste.

Emil fra Lønneberg er for mange lig med gode barndomsminder, hvor man nærmest allerede ved at høre navnet kan forestille sig Emils far stå at råbe efter Emil når han endnu gang har lavet en mindre drengestreg.

Emil fra Lønneberg er en skøn fortælling om en svensk dreng, som altid formår at havne i nogle uheldige situationer selvom intentionen var god. En gribende fortælling, som kan være med barnet de første år.

Bamser er tryghedsskabende for de mindste, hvorfor at bamser også egner sig rigtig godt som dåbsgaver. Denne pingvin, som er fra mærket Jellycat, er en rigtig sød bamse, som rigtig mange mindre børn knytter et stærkt bånd til.

Så er du på bar bund i din søgen efter en dåbsgave, så bør du vide at en bamse altid vil være et sikkert valg til dåbsgaven. En pingvin som denne kan du købe for cirka 170 kroner.

Der skal ikke altid meget til at underholde de mindste, men noget som kan fange de helt små er en uro, som kan hænge og sætte tankerne igang hos de mindste. Det er meget populært at få børnene til at ligge på gulvet på et tæppe, men hvorfor ikke samtidigt gøre det hyggeligt?

Aktivitetstæppet fra Done By Deer er stimulerende og kommer i meget neutrale grå nuancer. Målene på aktivitetstæppet er: Ø: 90 cm, H: 48 cm.

Det kan for mange være en kamp at få de små til at sove, men det er svært at komme udenom at børn de første år har brug for rigtig meget søvn. Én af måderne hvorpå at du kan få barnet til at falde mere til ro er med hyggelige godnathistorier, hvor denne bog kunne være et oplagt valg.

Bogen “Kaninen der så gerne ville sove” har fået mange fantastiske anmeldelser fra forældre, som med brug af bogen har haft nemt ved at få deres børn til at slappe af og falde hurtigt i søvn.

Bestik er en af de mere klassiske dåbsgaver. Dette bestiksæt fra Design Letters er et bestiksæt til børn, hvor alfabetet er printet i sort.

Sættet indeholder kniv, gaffel, spiseske og en teske. Alle sættets dele har runde kanter, som gør det meget nemmere for mindre hænder at holde fast om. Typografien som alfabetet er skrevet med er designet af den kendte danske designer Arne Jacobsen.

Sættet er en oplagt gaveidé til barnedåben, som kan erhverves til blot 199 kroner.

Denne seje TryBike løbecykel kommer i et retro look, hvor du med brune håndtag, brun saddel, sorte hjul får en super smart løbecykel.

Løbecykler er en perfekt begyndelse for når barnet skal til at lære at løbe, samt ikke mindst holde balancen. Senere vil det også ligeledes klart være en fordel når de skal lære at cykle. Der er altså mange markante fordele ved en løbecykel – men selvfølgelig en dåbsgave som først kan anvendes når barnet har lært at gå. Dette gør dog ikke gaven mindre god.

Hvis du er på udkig efter en dåbsgave, som består af tøj, men endnu ikke lige ved hvilket mærke du skal vælge fra, så kunne Mini A ture være et oplagt valg.

Du finder her unikt og skønt børnetøj, som er utroligt sødt samtidigt med at kvaliteten er helt i top. Priserne på delene er meget fornuftige, hvor du finder tøj fra blot 29 kroner pr. del. En mulighed for selv at bestemme budgettet på dåbsgaven.

Ting der rasler og pusler er altid spændende for de helt små. Så længe at barnet hverken har lært at kravle eller gå, så er det altid spændende at ligge på ryggen og blot studere de mange spændende elementer som kan hænge og fange opmærksomheden.

Stativet kan både bruges over et tæppe på gulvet, men kan også være oplagt til at fange opmærksomheden mens der skiftes ble.

Prisen for et alsidigt stativ som dette er 399,95 kroner.

Hvor meget skal dåbsgaven koste?

Der er ingen nedskrevne regler for dåbsgaver eller blot gaver generelt. Hvor stort dit gavebudget er til dåbsgaven er helt op til dig at bestemme. En  god dåbsgave kan koste mellem 50 og 500 kroner – måske nogle bedsteforældre giver for mere, men igen er det en meget personlig vurdering, hvor der ingen facitliste er eller bør være.

At give en dåbsgave til ham eller hende bør ikke handle om prisen på gaven, men nærmere opmærksomheden ved at have fundet en god gave, som man er glad for at overrække. Det betyder som sådan ikke det store om du køber en gave til 200 kroner, eller om du selv finder på at lave noget. Hvem siger, at en invitation til en tur sammen ikke kan have en højere værdi end den måske har i krone og øre? Vigtigst når vi snakker pris på dåbsgaver er at du ikke hænger dig så meget i det – det er en personlig ting og ikke noget som der bliver stille forventninger til.

Ligesom budgettet i forhold til den dåbsgave der gives er individuel og personlig, er det også vigtigt at gaven isoleret set bliver personlig. Det er på den facon man giver den bedste gave – ligegyldig om der er tale om en dåbsgave, sølvbryllupsgave eller noget helt tredje.

Er en dåbsgave til barnet eller forældrene?

Det er mest normalt at man tilgodeser barnet ift. gaven. Dermed menes der at barnet kan få glæde af gaven på den ene eller anden måde, men det er en meget personlig vurdering, som svinger fra person til person.

Et godt alternativ hvis man er i tvivl er at give noget, som både forældre og barnet kan bruge. Der findes mange ting, som begge kan bruge, som både kan være ting til opvæksten, men det kunne også være oplevelser, hvor man kan få lov at komme lidt væk fra de trygge rammer.

Så hvis du gerne vil give barnet en god gave, men samtidigt også gerne vil tilgodese forældrene, så kan løsningen også være at finde et par mindre gaver, hvor barnet kan få f.eks. en sød bamse og forældrene en tur på cafe til en lækker brunch. Du er ikke nødsaget til at vælge hvem gaven skal gå til, men det bedste råd må være at du følger din mavefornemmelse.

Hvad definerer en god dåbsgave?

En god og unik dåbsgave kan være rigtig mange ting. Det afhænger meget af hvorvidt om du giver en dåbsgave til barnet selv eller forældrene, men igen her er der selvfølgelig god variation ift. hvad de respektive givere og modtagere mener er en god gave.

En god gave er efter vores overbevisning en gave, hvor du har tænkt over hvorfor at denne gave er god til enten barnet eller forældrene. Hvis du giver en gave, som har en kant af personlighed, så er der garanti for at gaven bliver god. En god dåbsgave kan også være en materiel ting, som kan følge barnet de næste mange år, eksempler på denne type af gaver har vi vist ovenfor.

Hvis du ikke har kunnet finde en dåbsgave på vores liste, kan du med fordel lede videre hos en af vores andre samarbejdspartnere – Kids World.

Hvad definerer en unik dåbsgave?

Det unikke i en dåbsgave opstår når man som gave-giver, formår at lægge noget personlighed i dåbsgaven. Det er ikke nok blot at finde en vilkårlig gave, men helt simpelt kan man gøre gaven unik og personlig. Som regel skal der ikke mere til, end blot at vedlægge et kort, billede eller lignende.

Så definitionen af unik, er at man giver en gave som man ikke selv bare kunne gå ned at købe på gaden, hvilket kun er muligt hvis man netop er lidt kreativ, og tænker ud af boksen. Det kan også være måden hvorpå man overværer gaven på, måske man siger nogle ord, uden det naturligvis bliver en tale. I bund og grund skal man blot tænke det menneskelige ind i gaven, og derigennem lade følelserne tale.


Du kunne også have interesse i … 

Gaver til 1-årige
Gaver til 2-årige 

Dette indlæg er udarbejdet af: den