Gode vingaver
Forside

Vingaver - Udvalgte gaver til entusiasten

Find den gode gave til vinelskeren

Druen, duften, farven, historien, alder og etiketten. Der er så mange forskellige ting at tage fat på, når man taler vin. Dette betyder også, at det kan være ganske svært at finde den rette vingave. Netop derfor har vi i samarbejde med en vinentusiast, tjener og dansk vinimportør udarbejdet denne oversigt, der indeholder 11 nøje udvalgte vingaver. Der er mange forsekellige aspekter man skal være opmærksom på, når man taler vin, men vigtigst er det at huske; vin er individuelt, hvilket betyder at smagsoplevelsen fra person-til-person kan være meget forskellig.

Desuden er vin ofte noget der serveres sammen med mad, og kombinationen af vin og mad, er helt unik, hvis der er taget højde for samspillet og synenergien mellem de to ting. Det er også derfor, at man kan opleve at nogle vine isoleret set kan give en kedelig oplevelse, men ligeså snart den serveres med den rette ret, vil give en helt anderledes og fuldendt oplevelse.

Forneden her finder du listen på de 11 udvalgte vingaver. De første 7 er vine, 3 rødvine, 2 hvidvine, 1 rosé og 1 rosé dessertvin, hvoraf resten består af uundværlig tilbehør for enhver vinentusiast.

Se alle vingaver nedenfor her.

 

Afbalanceret vin med en lækker smag af blommer, hindbær, solbær, bitter chokolade og vanilje.

Kendel Jackson er repræsentat af Kendall-Jacksons engagement og en dedikation til Jackson Estate vinene. Druerne er håndplukkede på egne marker, som er kendetegnet bag hele Kendell-Jacksons vinproduktion.

Markerne står på den kølige del af kystområdet i Californien.

Her får man en vin der kan lidt af hvert. En unik sammensætning, hvor der virkelig er kræset for detaljerne. Den består af 91% Zinfandel og 9% Petite Sirah druer. Vinen har været lageret på små franske og amerikanske egetræsfade.

Intens og fyldig velegnet til vildt, krydrede pastaretter, rødt kød og pizza. Vinen kan sagens lægge nogle år endnu. Den perfekte rødvin til ham eller hende, der foretrækker fylde og balance.

En 100% Pinot Noir produceret rødvin der har lageret i 16 måneder på små franske egetræsfade.

En storartet kombination hvor man har haft succes med at kombinere gamle traditioner med en ny teknik, som ligeledes er blevet krediteret med flere medaljevine. Med denne Pinot Noir i glasset får man uden tvivl lidt af en oplevelse. Smagen har karakter, farven er violet, duften delikat af kirsebær, samt et strejf af chokolade og vanilje.

En elegant vin der er velegnet til røget andebryst, pandestegt laks eller en lammeskank med friske krydderurter. Om man vælger at drikke vinen med det samme, eller lad den henlægge er helt op den enkelte, eftersom begge muligheder er tilgængelig.

Overrask ham eller hende med en enestående 100% Pinot Noir – den fejler sjældent.

Ripassoen som man også kalder “mini-amarone” er intet mindre end fantastisk. Har man før smagt Amarone, og får serveret en Ripasso a la samme karakter som denne, vil man sagtens kunne drage paralleller. Ripasso-druen opstår på baggrund af et efterpres af Amarone-druen. Dette fremgår også i navnet Ripasso, som direkte oversat betyder “passeret igennem igen”.

Rico Jørgensen som til daglig er sommerlier og resturantør på Malling kro udnævner denne vin som et godt bud på årets julevin.

Ripasso rødvinen her er produceret af 55% Corvina, 25% Corvinone, 15% Rondinella og 5% Croatina druer. Vinen er dyrket på Sartoris egne vinmarker i Veneto området i Italien.

Det er en elegant vin med en granatrød farve og yderst intens duft. Man kan måske bedst beskrive den som fyldig, samtidig med at den er rund og lækker.

Her får man en dejlig falske vin til en god pris. Den kan sagtens gemmes og henlægges til julen i år, eller næste år.

Hvidvin med en flot klar og lys gylden farve, med en delikat duft af hvide blomster og frugter. Perfekt som terrassevin, bestående af 60% White-Grenache og 40% Clairette druer. Druerne er dyrket i Côtes du Rhône området i Rhône dalen (Frankrig).

Til en overkommelig pris, får man her en meget delikat hvidvin. Hvis den skal serveres til mad, er den velegnet til frisk fisk, fjerkræ eller friske sommersalater. Vinen bør ikke henlægges, men drikkes mens den er forholdsvis ung.

Den skal naturligvis nydes afkølet.

Her har vi at gøre med en lidt skæv hvidvin på Macabeu, Grenache Blanc og Grenache Gris. Duften er sommer bestående af smigrende noter af hyldeblomst, kiwi, citrus og fersken.

Det er en 100% økologisk og vegansk produktion, der et letdrikkelig og enestående til terrassen en lun sommeraften. Det veganske mærke kommer fra Frankring og går under fødevare registreringen “Eve-Vegan”.

Vinen kan bruges i flere henseender og er eminent som gave, hvis man ønsker at kræse lidt ekstra for den man holder af.

Vi har her at gøre med Rosévin fra samme hus, som den sidstnævnte hvidvin. Ligeledes er det 100% økologisk og vegansk produktion, og man kan sagtens drage paraleller til hvidvinen. Rosévinen her er lavet på druerne Grenache blanc, Syrah og Cinsault.

Det er en let drikkelig rosévin, der nemt kan nydes på terrassen ligeså snart de første lune sommeraftener begynder at melde sig på banen. Med en delikat smag af røde bær som jordbær, blandet med tropiske frugter som banan og fersken, får man her en ret unik rosé oplevelse.

Skøn vin du kan nyde sammen med hende eller ham du holder af. Rigtig god vingave til en overkommelig pris.

Den sidste vin vi har taget med på listen, er en delikat dessertvin. Ingen rigtig dessert uden dessertvin. Sådan forholder det sig i hvert fald, hvis man virkelig holder af vin. Dessertvine kan nu også gøre noget ganske specielt ved en samlet dessertoplevelse, og det kan denne flaske også.

Vinen har lageret i 7 år på egetræsfade, som tidligere har været brugt til cognac – deraf kommer navnet også af. Denne dessertvin er et pragteksempel på resultatet af vin, hvis gæring stoppes ved tilsætning af cognac, og dermed opnår den ønskede sødme der skal forekomme i en dessertvin.

Til en fuldendt aften hører dessertvin til – og derfor er det også en perfekt gaveidé.

Når man skal servere sin vin for sine gæster, er det essentielt at man har det nødvendige udstyr. Denne smarte vinboks sikrer at man på en pæn og overskuelig måde har alle de nødvendige vingestande der skal til, før man kan servere én af de gode flasker.

Boksen fås til en skarp pris på 249 kr. og kan forhandles hos www.barlife.dk.

Vi er imponeret over dens design, og er udover at være velegnet som vingave, også god som værtsgave.

En lun sommeraften på terrassen, hvor de gode flasker skal serveres er det vigtigt at man også kan servere og opbevare sine serveringer på en god måde. Dette gøres bedst med en vinkøler, som ikke kun har en yderst effektiv funktion, men også æstetisk sætter prikken over i’et på en god aften.

Er han eller hun vinentusiast, men endnu ikke har fået anskaffet sig en vinkøler, er vi sikre på at med denne gave går du ikke galt i byen. En vinkøler er noget enhver kan få brug for. En god vinflaske fortjener den rette opbevaring, dette gælder både før og under servering.

Vi håber at gaven får et 12-tal på den nye karakterskala.

Til den absolutte vinelite kræves der et vinkøleskab. Vi har fundet en rigtig lækker sag fra www.barlife.dk.

Det er køleskab der kan opbevarer hele 12 stk. flasker. Æstetisk fremstår knivskarpt, og vil pryde de fleste hjem med sit minimalistiske og stilrene design.

Det er en perfekt gaveidé til vineksperten, der lige fortjener dét ekstra. Professionelt køleskab der har alle de nødvendige funktioner et moderne vinkøleskab skal have.

Temperaturzonerne arbejder mellem 10-18 grader.

Spiegelau er kendt for deres yderst lækre designs. Dette gælder også denne karaffel der bedst beskrives som smuk. Dette er naturligvis ikke det eneste tillægsord man kan tilføje her, men der er principielt mange flere beskrivende ord som kan bruges.

Dog er den vigtigste egenskab dens funktion. Vinen bliver iltet og er med til at sikre vinens aroma og smag virkelig får lov at træde i karakter.

Denne karaffel har vi fundet til en pris der hedder 799 kr. hos www.barlife.dk.

Vinekspertens foretrukne vingaver

Med hjælp fra en vinentusiast, tjener og en vinimportør har vi i ovenstående afsnit fundet 11 attraktive vingaver til vineksperten. På listen finder du lidt forskelligt. Indedningsvist er der 7 forskellige vine, hvoraf 3 rødvine, 2 hvidvine, 1 rosévin og 1 dessertvin. I udvalget har vi forsøgt at ramme et bredt segment, med udgangspunkt i smag, kvalitet og pris.

Vin er en interessant vare, hvor der er rigtig mange forskellige meninger. Derfor har det også været essentielt for os, at ramme nogle druer og flasker der generelt rammer plet hos den brede befolkning. Løbende vil vi også tilpasse dette sortiment, således flaskerne er opdateret i forhold til markedet, og at man som bruger på gavehylden.dk, kan hente en ny og opdateret inspiration. Som vinekspert og entusiast ønsker man ikke at gå på kompromis, og dette ønsker vi heller ikke.

Vin som gave?

En vingave er bestemt ikke en dum idé.

Netop fordi vin har så mange holdninger, kan det igangsætte mange gode snakke. En vins oplevelse sker ikke kun, når man slubre druen i sig, men også hele oplevelsen mens man sidder og kigger på etiketten, når maden bliver serveret og debatten man efterfølgende har omkring de forskellige smagsoplevelser. Vin er ofte en kickstarter til mange gode minder og oplevelser, og ofte noget man finder frem i et socialt samvær.

Eftersom der er alkohol i vin, bør man naturligvis drikke vin med respekt.

Rød eller hvidvin som gave?

Det er svært at sige om man skal give en rødvin eller en hvidvin i gave. Det er hver sin type, med hvert sit formål. Det er vigtigt at man gør op hvem modtageren på flasken er, da det naturligvis ikke giver nogen mening, at give en hvidvin til en mand der har en præference til rødvin, og helst undgår hvid.

Hvis det ikke skal være helt så lavpraktisk, kan man prøve at sætte sig ind i de forskellige druer, men også anledningen hvor vinen skal gives.

Det er altid sjovt som modtager på en vin, at man får historien fortalt. Som vinekspert forstår man måske druerne, men ikke historien. Dette kan man som giver undersøge, da det på den måde gør gaven endnu mere personlig. Der findes rigtig mange vine ude på markedet, hvor man nemt blot bare kan komme til at vælge den første og det bedste. På Gavehylden anbefaler vi at man foretager en smule mere research, da en tilfældig flaske, ligeså godt bare kunne have været et kedeligt gavekort eller nogle kontanter.

Storytelling er en stor ting i mange henseender, og dette gør sig også gældende inden for vin – både ved rød og hvidvin.

Og hvis du ikke selv har forstand på vin, kan du måske hente et tip eller to … lige nedenunder her! 🙂