Mandelgave - Find den rette gave

JulerensdyrVælg mellem mange gode mandelgave ideer

At være den heldige at finde mandlen og herefter modtage en hyggelig og dejlig mandelgave er en del af den danske kultur, som går mange år tilbage. At modtage mandelgaven er altid spændende, men ligeså spændende som det kan være at vinde den, ligeså udfordrende kan det være at finde den rette mandelgave.

Hvis du er endt i situationen, hvor det er dig der er ansvarlig for at mandelgaven bliver et hit, men er helt på bar bund, så er du kommet til det rette sted. Hos Gavehylden har vi gjort det nemt for dig at finde den helt rette mandelgave. Vi har samlet en liste med 32 hyggelige, prisvenlige og ikke mindst sjove gaver til voksne og børn, som alle er brugbare og falder i god smag hos den heldige vinder.

Alle mandelgaveidéerne er blandet både mellem pris og produkt og rækkefølgen er mere eller mindre tilfældig. Giv dig gerne god tid til at finde den helt rette mandelgave – det gør det bare sjovere at finde mandlen.

Det nye år står for skud, hvor timingen for at kunne give en kalender i gave er den mest perfekte. Hvis kalenderen skal være lidt udover det sædvanlige, så er “Og det var Danmark”-kalenderen et oplagt bud.

Kalenderen indeholder humoristiske tegninger med dertilhørende sjove anekdoter og jokes. Kalenderen er velegnet til de fleste aldersgrupper udover de helt unge, som formentlig ikke deler den samme humor.

Det er altid sjovt og spændende når årets nye Guiness World Records udkommer. Der er mange spændende nye rekorder og discipliner man overhovedet ikke vidste fandtes. Super sjov læsning, der er for de fleste og helt sikkert kan give noget at snakke om ved julebordet.

Se den nyeste rekordbog der netop er kommet på markedet via nedenstående link, og overraks med en mandelgave de fleste vil kunne lide.

Kender du udsagnene: “Can we fart about the price?”, “To grab a grandad” eller “Go cucumber” – måske har du hørt eller set disse sjove Danish Sayings før – i hvert fald er det en utrolig populær plakat fra Dialægt plakater, og man forstår også godt hvorfor.

Plakaten er en rigtig sjov mandelgaveidé, der med garanti kan få smilet frem på de fleste.

Hvis landsholdstrøjen ikke ville være en passende mandelgave i år, efter et fantastisk fodbold-em, så er det svært at finde et tidspunkt hvor den ville gå an – for hvem ville ikke gerne vinde sådan én?

Sørg for at minimum én ud af familiens deltagere på juleaften bliver klar til VM-slutrunden i 2022 med en flot landsholdstrøje fra Hummel.

At lade smartphonen ligge for en tid og for alvor hygge sammen i juletiden er fantastisk. Er brætspil kan derfor være en oplagt valgmulighed som mandelgave, da det kan samle familien til flere timers sjov, hvor tiden blot flyver afsted.

Hvis I er minimum fire personer, så kan et yderst populært brætspil være Partners, som billedet illustrerer. Dette spil er både for voksne og for børn over 10. Her arbejder du sammen i hold, hvor det gælder om at hjælpe hinanden i mål. En udvidet form for ludo.

Hvad med en sjov mandelgave til under 100 kr? Der findes mange gode idéer – blandt andet disse jumbo spillekort, der gør det lidt sjovere og ikke mindst udfordrende at spille kort.

Kortene er blot et eksempel på én god mandelgave, men der er mange flere gode bud hvis du anvender linket herunder, der fører dig direkte videre til kategorien med de gode mandelgaver til under 100 kr.

Nicolas Vahé laver ikke blot smagsfulde krydderier og olier, men samtidigt har Nicolas Vahé formået at skabe nogle virkeligt dekorative produkter, som kan pryde et køkken super flot.

Hvis Jeres juleaften primært består af voksne, så er denne mandelgave et godt valg. Levetiden på disse krydderier er lang, så det er en gave til en god pris, som den heldige vinder af mandelgaven kan have glæde af i mange måneder frem. Måske helt frem til næste juleaften?

Spil i forskellige former har alle dage været en oplagt mandelgave. Dette spil Speak Out spil, som for alvor har taget fart i 2021 kunne være et oplagt valg. Spillet egner sig primært til voksne, da mundstykkerne er forholdsvis store.

Spiller handler om, at du skal forsøge at læse sætningener op, mens du har mundstykket i munden. Dine medspillere skal gætte hvad du forsøger at sige, men dette kan umildbart godt være en større opgave end først antaget. Et underholdende spil, som gør sig godt til familiehyggen.

Gin og tonic er tidens trend og har vist sig i mange afskygninger. Men det er næppe uden grund, at Gin og Tonic er blevet ekstra populært. Vi danskere har fået øjnene op for de mange dejlige drinks, som du kan lave mere forskellige variatoner af Gin, men ligeledes forskellige typer af tonic vand.

Denne indbydende gavekurv er oplagt som mandelgave, hvis juleaften primært består af voksne. Med i kurven er både Gin, tonic samt en spændende bog om gin.

Lakrids er noget vi i Danmark har en stor forkærlighed for. Toppen af kvalitet indenfor lakrids finder vi hos det danske lakrids brand Lakrids By Bülow.

En eller to af disse dåser med gourmetlakrids kan være en oplagt gaveidé til mandelgaven. Både unge og gamle kan som reelt lide dette skønne lakrids, så derfor en gave som favner yderst bredt. Du bestemmer ydermere selv prisniveauet, da disse skønne produkter kommer i mange størrelser og prisklasser.

Hvis budgettet til mandelgaven tillader, at man kan købe en gave for omkring 250 kroner, samt har et selskab der primært består af voksne, så kunne en vinboks som denne være en oplagt gave.

Sættet vil med garanti gøre stor glæden hos den heldige vinder. Sættet indeholder en flaske med vin, oplukker, skænkeprop, samt en prop hvis vinen skal have lov at stå til senere brug. En yderst veloplagt gaveidé, hvis selskabet består af typer, som alle sætter pris på en god vin.

Hoptimisten er et klassisk dansk stykke design, som er anvendelig som gave til både unge som gamle. Du kan finde hoptimister i juleudgaver og mange andre designs, men juleudgaven er den oplagte model at vælge til mandelgaven.

Disse søde hoptimister findes i flere størrelser. Ligeledes findes de i mange forskellige prisklasser, hvilket gør at du også kan bestemme gavens værdi helt frit. Gaven er både relevant for helt små børn, samt helt op til de ældre mennesker.

De sjove citat plakater er helt sikkert et hit som mandelgave. Plakaterne kan bruges mange forskellige steder – alt lige fra stuen, til køkkenet eller i hjemmebaren.

Her er det næsten kun fantasien der sætter grænser, og kombination mellem det sjove og seriøse er efterhånden meget brugt i de danske hjem – og afspejler generelt den danske humor ganske godt. Se alle de skønne plakater via nedenstående link.

Teknologien er i rivende udvikling, hvor de fleste af os efterhånden også ejer en smartphone, tablet eller andet, som skal bruge strøm. En brugbar mandelgave kunne derfor meget oplagt være en powerbank, som kan er den moderne redningskrans til især unge mennsker.

Når det bliver sommer, så er strømforbruget lidt højere, da højtaleren skal spille musik fra telefonen, festivalerne skal udforskes, hvor der ingen strøm er. Her er powerbanken i sandhed en slags redningskrans for de strøm-sultne mennesker.

Marcipan grisen er nok den mest klassiske mandelgave af dem alle sammen, men dette gør den ikke mindre relevant. Skal du bruge en gave, som kan spises af alle aldersgrupper, men som samtidigt er af høj kvalitet, så er denne marcipangris den helt perfekte mandelgave.

Marcipangrisen koster 149 kroner, hvilket der ikke er noget at sige til. Du får en himmelsk smagsoplevelse, samt en klassisk mandelgave, som alle kan lide!

Hvis mandelgaven skal uddeles blandt et mere voksent publikum, så kunne en kurv med alt fra chokolade, vin, øl til pleje-produkter til kroppen måske være en fantastisk idé.

Bland selv hvad gavekurven skal indeholde, eller vælg en af de allerede udarbejdede gaveæsker, der bedst matcher aftenens målgruppe. Udover at det er en æske fyldt med lækkert indhold, er den også æstetisk pæn at modtage – der virkelig kræset for detaljerne hos andboxstudio.

Et skønt sæt fra det danske Ecooking. Dette er et starterkit, som indeholder rensemælk, som kan fjerne både snavs i ansigtet, men ligeledes makeup, hvilket gør den brugbart for både ham og hende. Dernæst er der en skøn ansigtsmist, som fungerer som skintonic og derved plejer huden med økologiske e-vitaminer. Udover dette, så er der både dags- og natcreme med i sættet.

De skønne produkter fra Ecooking er fremstillet med naturlige og gode råvarer og indeholder derfor en masse dejlige vitaminer til huden. En oplagt mandelgave til de ældre.

Juledagene byder ofte på en del familiearrangementer. Her er det oplagt at mandelgaven i år derfor er et spil, som kan medbringes i de efterfølgende dage, hvor der er garant for et godt grin.

Sandt eller bullshit er et spil, hvor din fornemmeste opgave er at gennemskue, hvorvidt at det er sandt eller bullshit. Point uddeles herefter. Udfordrende, men også super morsomt spil, som virkelig kan få gang i den øverste etage.

En klassisk men stadig ideel idé til mandelgaven kunne være en biograftur for to personer. De fleste der kæmper med om mandelgaven kan nok godt finde en god film, som de på et tidspunkt ønsker at se – her er et gavekort altid dejligt at have liggende.

Gavekortet til biografen indeholder både biletter, popcorn og sodavand. Der er altså garanti for en god klassisk tur i biografen med hvad dertil hører.

Det sjove quiz-spil Leverpostej, Jantelov og Klaphatte fokuserer på de ting i vores samfund, som er typisk danske. Du finder på de mange kort spørgsmål, som giver dig plus eller minus point alt efter hvor ”typisk dansk” du er. Et eksempel på et spørgsmål fra spillet kunne være: ”Klaspper du når flyet lander?” – Svares der her ja, så gives der pluspoint, da dette er typisk dansk.

Bestem hvor lang tid der spiller på forhånd. Til sidst kan den mest typiske dansker kåres midt i julehyggen.

At samle skabet eller blot skrue steder hvor bormaskinen ikke kan være kan give lange arme og ømme hænder. Med denne biholder bliver det muligt at samle og skrue steder, hvor det tidligere ikke var muligt.

En meget anvendelige mandelgave, som budgetmæssigt ikke koster alverden. Gaven kan bruges af unge som gamle. Men er selvfølgelig især oplagt hvis juleaften primært består af voksne mennesker.

At nyde en god brunch er noget vi ikke gør ofte nok. Den gode morgenmad og godt selskab er i høj kurs. En brunch for to personer, som kan indløses over stort set hele Danmark er derfor en oplagt idé til mandelgaven.

Du kan bruge gaven med det samme, men kan også vente til at det skønne forårsvejr begynde at røre på sig, så er der intet skønnere end en god kom kaffe, de lune pandekager og en god snak. En oplevelsesgave, som går rent ind.

I en tid hvor man har mange bolde i luften, kan det være rart en gang i mellem at lade hjernen for noget ro. Det er vi desværre bare ikke særlige gode til, hvorfor stress og andre psykiske sygdomme kan forekomme.

Bogen her er yderst inspirerende og meget velskrevet. Det er ikke én man bare bladre igennem, men en bog som kræver fordybelse og koncentration. Der er rigtig mange gode pointer, og måske også nogle vise ord der kan hjælpe dig med at få den bedst mulige start på det nye år. God tanke som mandelgave idé.

Der findes ikke noget som at være sammen med én eller de personer man holder af. Dette er også noget af det som vi får lov at opleve her i julen. Netop derfor er det vigtigt at man dyrker det – og måske endnu mere lige netop i denne tid. Derfor er en oplevelsesgave som denne en rigtig god idé.

Gavekortet kan købes til 299 kr.

Cocktails er en fantastisk nydelse, især hvis det gøres på en dejlig varm sommerdag. Et gavekort for to giver muligheden for at nyde hinandens selskab mens der smages på cocktails af højeste kvalitet.

Gavekortet kan indløses mange steder i landet, så der er ingen undskyldning for ikke at komme afsted, hvis vinderen af mandelgaven ender med et lækkert gavekort til en god Gin & Tonic eller to.

Kaffe og kage går man aldrig galt i byen med. At kombinere hygge og kaffe er danskhed når det er bedst. Med et gavekort som dette, så får du og den heldige gæst muligheden for at nyde et dejligt stykke kage til en god kop kaffe over hele landet.

Sæt tid af til at nyde hinandens selskab og få snakket sammen, måske sågar uden at telefonen skal spille en rolle i denne hyggelige stund. Kaffe og kage for to personer får du til blot 149 kroner, hvilket er et fornuftigt niveau til en god mandelgave.

Kim Larsen er en af Danmarks største personligheder og en folkehelt. Hans død gav anledning til mange triste stunder mens det skønne musik fyldte rummet med minder og gode stunder.

Hvis familien har en forkærlighed for den danske folkehelt, så kan bogen om Kim Larsens unge år være en oplagt mandelgave. Det kræver selvfølgelig, at det er et publikum som kan læse. Alternativt kan du også lave både en gave til de voksne og én til børnene.

Har du også ofte undret dig over, hvordan man tilbage i 1.300-1.400 tallet kunne samle helt fanatiske ting uden brugsanvisninger og elektronik som vi kender det i dag?

Disse forskellige Leonardo Da Vinci træmodeller giver dig muligheden for at samle og blive imponeret over den tids fantastiske modeller. Brug de efterfølgende juledage på at hygge med at samle disse spændende modeller. Noget som er sjovt ung som gammel.

Michelle Obama er en af tidens mest ikoniske og spændende kvinder. 8 år som USA’s førstedame, samt ikke mindst den første afroamerikanske af slagsen, var hun med til at skabe et både imødekommende og rummeligt Hvidt Hus. En stærk kvinde, som har etableret sig som fortaler for piger og kvinder i hele verden.

En spændende bog, som kan fange de flestes interesse. Hvis Jeres familie godt kan lide at læse bøger, så kunne denne spændende bog være et oplagt bud på en god og ikke mindst givende mandelgave.

Man behøver ikke at være ret god til at læse grafer eller statistikker, for at aflæse Kählers’s popularitet. Det er især for deres mange fine vaser, de har produceret gennem årerne, som har været med til at få Kähler på rette kurs igen – og med rette en mastrodont inden for brugskunst.

Vi har fundet disse fine Hammershøj krus i en juleudgave, der gør sig perfekt som mandelgaveidé i denne tid.

Hvad er en mandelgave?

Mandelgaven er en gammel tradition, hvor der uddeles en gave til den person, som er heldig at finde en hel mandel i sin risalamande. Denne gave, som udløses ved at finde den hele mandel kalder vi mandelgaven. Traditionen har mange år på bagen og gør sig selvfølgelig bedst i børnefamilier, men selv når børnene er flyttet hjemmefra, så bevares traditionen om en lille mandel og en dertilhørende gave til den heldige stadig.

Det varierer meget hvad en mandelgave bør være, hvor der heller ej nogen facitliste findes. Nogle steder kan gaven være en plade chokolade, hvor den andre steder kan være en gave med en betragtelig højere værdi – det er et spørgsmål om hvordan man i den enkelte familie har valgt at gøre det.

Hvem køber så den famøse mandelgave?

Heller ej her findes der en regel. Dog er det oftest værten af julefesten, som derved også både placerer mandlen i risalamanden, samt dermed også har valgt gaven. Det er jo næppe sjovt, hvis flere ved hvad der kæmpes om. Måske er det spændingen ved den potentielle mandelgave, som hvert år sender en lang række danskere på sygehuset med forstoppelse?

Hvor meget skal gaven koste?

Budgettet til mandelgaven er forskelligt fra familie til familie. Intet er hverken rigtigt eller forkert. Dog anslåes det, at den gennemsnitlige mandelgave typisk koster omkring 100-250 kroner.

Mange steder er det også super almindeligt at give en plade chokolade eller blot en mindre delikat spise. Måske er det noget du ønsker at dele ved bordet? Hvis der altså er plads i de stakkels maver, efter at den intense kamp om mandlen blev udspillet.

Det kan også være en god idé, at give et brætspil. Et sådan brætspil kan danne rammerne om et hyggeligt spil dagene efter juleaften, som i mange familier byder på familiekomsammen.

De mest klassiske mandelgaver

Den klassiske mandelgave er ofte noget spiseligt. I mange tilfælde er gaven en æske chokolade eller noget andet sødt, men kan også være forsamlingen er mere voksen være nogle gode drikkevarer. Et par specialøl, en flaske vin eller en god gin.

Hvis der er børn med til juleaften, så kan det være en god idé at tænke over at gaven både skal kunne bruges af børn og voksne. Dog er der sjældent nogle gaver, som slår den klassiske med noget til den søde tand.

Se andre gode gaveidéer til jul på www.gavehylden.dk.

Dette indlæg er udarbejdet af: den