vandrestien-vadehavet
Forside

En gaveide i Sønderjyske

Sponsoreret indhold. 

Indlægget er udarbejdet i samarbejde med produktanmelder Cecilie Skjærup Nielsen. Cecilie har rejst i mange lande og besøgt mange skønner områder i Danmark – herunder også det Sønderjyske. I den forbindelse har hun hjulpet med at forfatte dette indlæg, der netop omhandler Sønderjylland og den skønne natur der findes i dette område. 

Sønderjylland byder på en skøn natur

Har du nogensinde tænkt at den gode gaveide ‘måske’ står på en tur til Sønderyjlland? Hvis ikke – bør du måske alligevel prøve at tage det til dig og læse dette indlæg igennem, for Sønderjylland er skøn.

Er man til åbne vidder – herunder: æ Vesterhav, diget, Tøndermarsken, glampingoplevelser eller noget helt femte er det altsammen i Sønderjylland at det sker. Oplevelser hitter altid som gaveide, det er de dage man husker og som alvor kan vække en stor glæde hos giver og modtager af gaven.

Æ Vesterhav

Der ligger mange skønne områder langs Vesterhavet, men hvis vi skal fremhæve en perle, som man absolut må besøge hvis man bevæger sig til det Sønderjyske, så er øen Rømø. En vidunderlig ø, fyldt med frisk luft, en unik strand der årligt besøges af mere end 2 mio. gæster og masser af butikker, gårutrer, cykelruter, wellnessrcenter, golfbane og meget mere.

Rømø er en populær ø for både danske, men også udenlandske gæster. Især tyskere tager turen til Rømø hvert år – og det er både det sydlige og nordlige Tyskland der bevæger sig til den danske ø.

Diget

Diget i Sønderjylland kan opleves flere steder, men én som du må opleve er den rue man kalder for: Vestkystruten. Ruten snor sig gennem marsk, hede og klitpantager. Her er der garanti for smuk natur, frisk luft og et par trætte cykelben, når man er kommet helt i mål.

Du bestemmer selv hvor lang en tur i skal på. Man starter i Højer, hvor diget beskytter det flade marskområde. Herefter går turen via små landeveje igennem flere skønne landsbyer, inden man kommer til Vesterende Ballum.

Herefter kan du enten tage cyklen videre til Rømø, som vi omtalte i afsnittet ovenover, eller videre langs diget mod Rejsby – dernæst Vester Vedsted og til sidst Ribe. God tur.

Tøndermarsken

Tøndermarsken lægger op til nogle fantasitske oplevelser og vandreture. Ønsker man den fulde oplevlese, kan man tage en overnatning midt i vadehavet hos Vadehavscamping. En vaskeægte fuldendt oplevelse – lige midt i Danmarks største engområde med over 2500 hektar land. Vadehavsstien strækker sig over 80-120 km., så lav altid en god research hjemmefra i forhold til den rute der bedst egner den gaveoplevelse du ønsker at skabe.

Glamping

Glamping er næsten blevet det nye sort inden for overnatning. I Sønderjyallnd findes der nogle skønne glamping-muligheder, både til dem der ønsker luksusudgaven, eller den lidt mere primitive løsning. Især omkring byerne Tønder, Skærbæk, Havneby (Rømø), vil man kunne finde nogle gode muligheder.