Sådan finder du den bedste trampolin til baghaven
Forside

Sådan finder du den bedste trampolin til baghaven

 

Hvis man ser på et luftfoto af Danmark og zoomer ind på nærmest hvilket som helst sted, så vil man kunne se en lang række blå og grønne klatter, når man ser på folks baghaver. Her kan det være nærliggende at tro, at mange folk i Danmark har valgt at bygge en pool i haven, men i langt de fleste tilfælde er der tale om trampoliner i alle former, størrelser og farver. Danskerne elsker trampoliner, og de er da også en fantastisk kilde til god motion for både store og små.

Den store succes på det danske marked har dog været med til at få endnu flere forhandlere på banen, når det kommer til trampoliner, og derfor kan det være lidt af en jungle at navigere rundt i, hvis man gerne vil finde den bedste til baghaven. Det er der dog heldigvis råd for, hvis man har mod på at kigge sig lidt omkring, inden man slår til.

Skal trampolinen i jorden eller skal den være flytbar?

Det første skridt på vejen mod at finde den bedste trampolin til baghaven er at bestemme sig for, hvorvidt trampolinen skal graves ned i jorden, eller om den skal være flytbar. Langt de fleste vælger naturligt nok de flytbare modeller, fordi det giver en større fleksibilitet, men omvendt skal disse modeller både sættes op og klappes sammen, når årstiderne skifter. Her kan den faste trampolin være en befrielse for nogen, men den fylder omvendt også i haven, uanset om man bruger den eller ej. Hvis man er i tvivl om, hvorvidt trampolinen vil blive brugt nok, så bør man helt sikkert vælge den flytbare version – så er der mulighed for at pakke den sammen, hvis den står urørt hen i længere perioder.

Hvilken form skal trampolinen have?

Næste skridt er at finde ud af, hvilken form trampolinen skal have. Langt de fleste modeller på markedet er den klassiske runde facon, der står i rigtig mange haver rundt omkring i landet, men det er f.eks. også muligt at finde en firkantet trampolin til haven, der har nogle helt andre kvaliteter. Hvor de runde modeller tit kan begrænse den kreative leg på trampolinen, fordi arealet er meget snævert, så kan en aflang trampolin give mere plads, selvom den måske i virkeligheden fylder det samme i landskabet. Herudover kan formen på trampolinen have indflydelse på, hvor højt man kan hoppe, og det er derfor ikke helt lige meget, om man vælger en rund eller en firkantet model.

Som med alt andet i livet er der fordele og ulemper ved alle de forskellige former, som trampolinerne kan have, og derfor er det vigtigt, at man vælger en form, inden man går på jagt efter den bedste trampolin på markedet. Dermed kan man nemmere sammenligne modeller med hinanden og gøre det bedst mulige køb.

Undersøg testresultater, inden du falder for et godt tilbud

Når man har valgt, hvilken type trampolin der passer til ens behov, så er næste skridt naturligvis at lede efter den bedste havetrampolin til den bedst mulige pris. Her render mange ind i problemer, fordi de vælger den billigste model, de kan finde i tilbudsavisen uden at tænke mere over, hvorvidt den er af høj kvalitet eller ej. Dette er særligt et dårligt træk, når det kommer til trampoliner, fordi der ofte er forskel på både sikkerhed og holdbarhed, når man ser på de forskellige modeller. Derfor bør man altid undersøge en lang række testresultater, inden man vælger en rund eller aflang trampolin.

Der er masser af testfirmaer på nettet, der deler ud af deres erfaringer med givne modeller, og dette er et godt sted at starte, hvis man gerne vil slippe for at købe katten i sækken. Herudover kan man altid konsultere forskellige anmeldelsessider, hvor folk kommer med deres erfaringer og anmeldelser af de forskellige trampoliner på markedet. Der er masser af muligheder for at blive lidt klogere på trampolinerne, inden man træffer sit valg, og det kan spare én for skuffelser på den lange bane, hvis man undersøger hvilke modeller, der er bedst i test.

Sammenlign priser, inden du køber

Efter at have fundet den helt rigtige model, der klarer sig fantastisk i test, så kan det være fristende bare at snuppe det første og bedste tilbud, man lige kan støve frem for den givne model. Dette er der som sådan ikke noget galt med, men mange gange kan der være penge at spare på f.eks. en aflang trampolin, hvis man sammenligner priserne på modellen hos de forskellige forhandlere, inden man køber.

Her er der mange forskellige måder at gå til sagen på, men ofte sparer man meget tid, hvis man bruger sider som Pricerunner eller lignende til at sammenligne priserne. Man kan også gøre det på egen hånd, hvis man har mere tid til overs – det vigtigste er bare, at man gør det. Dermed kan man få den bedste, runde eller firkantede trampolin i test til den bedst mulige pris – og der kan være mange penge at spare, hvis man ser sig lidt omkring.