År 2020 bliver en corona-jul
Forside

År 2020 bliver en corona-jul

Gavehylden - glaedelig jul

Et turbulent og anderledes år lakker mod enden og her er julen heller ikke en undtagelse – vi skal agere anderledes i år.

For mange er julen en tid hvor den står på store julefrokoster, sociale arrangementer med vennerne og besøg på julemarkeder i de danske byer for at drikke gløgg, hilse på julemanden og få handlet de essentielle gaveideer til mor, far, bedste og alle dem der nu står for skud. Sådan bliver det desværre ikke i år, men det ændrer dog ikke på præmissen – vi skal hygge os og julen er stadigvæk en speciel tid.

Nedtællingen er i gang

Den store nedtælling til torsdag d. 24.12.2020 er for mange allerede i gang – og har måske været det i ugevis.

Det er en skøn tid der samler de nærmeste og der deles kærlighed i stor stil med dem som man har kær. Julen er samtidig en tid, hvor følelser kan få frit spil – der er tid og overskud til at sætte ord på de tanker og følelser man har omkring menneskerne der er med til at gøre livet til en fantastisk ting. Dette ændrer Corona heller ikke på – der bliver stadig hygget, holdt af og elsket i stor stil, helt ligesom vi plejer – blot med en nødvendig afstand.

Teknologien knytter os sammen

Heldigvis er afstanden ikke helt så slem i dag, som hvis vi bare går 20 år tilbage. Tænk engang over den digitale udvikling vi står og har stået overfor. Udviklingen er med til at sikre, at vi kan føle vi er sammen på kryds og tværs, selvom vi ikke er det. Videosamtaler, sociale medie-giganter og den traditionelle telefon sikrer vi altid kun er en dataforbindelse fra hinanden.

Det er også noget af det, som er gået op for folk her under Corona. Julefrokosten kan faktisk godt afholdes digitalt – det er ikke det samme, men det kan lade sig gøre. Og mon ikke der kommer meget mere af disse tiltag, også når vi har vaccinen på plads.

Vi spår i hvert fald om en endnu mere digital udvikling, der gør at vi som mennesker ændrer adfærd og når vi kigger tilbage på denne epidemi, føler vi har kunnet tage nogle ting med videre.

Her fra Gavehylden skal der i hvert fald lyde en glædelig jul – og husk nu at passe på hinanden og vis den nødvendige samfundssind, så vi sammen kommer ud af Corona på den mest hensigtsmæssige måde. 

GOD JUL