En speciel lille ting til barslen
Forside

En speciel lille ting til barslen

En barselsgave er en speciel gave, du ikke får mulighed for at give mange gange i livet. Derfor er det også vigtigt, at du vælger gaven med omhu, og tænker over, hvilken slags gave du gerne vil give. Er du på udkig efter en barselsgave, er der flere ting du skal overveje. Først og fremmest er der det store spørgsmål, om gaven skal være tiltænkt moren, faren eller den lille ny. En gave til moren kan være en god ide, da det er hende, der har båret den store byrde under graviditeten og fødslen, og efter fødslen bruger meget tid på at amme og tage sig af den nyfødte. Alt dette kan være meget hårdt for kvinden og virkelige tære på kræfterne, så måske en barselsgave er lige det hun mangler for at få løftet humøret og hjælpe hende med at komme tilbage til kræfter.

Mor der sidder i stol med sin baby

På den anden side kan faren føle sig overset, hvis du kun køber en gave tiltænkt moren, og det kan derfor være en god idé at købe en gave, der er tiltænkt både moren og faren, hvis man da overhovedet har tænkt sig at købe en gave til forældrene. Mange mener nemlig, at en barselsgave naturligvis må være tiltænkt den lille ny, for det er jo ham eller hende, det hele handler om, og da det er babyen man fejrer ved fødslen, skal en barselsgave selvfølgelig også købes til den lille ny. Men det ene udelukker naturligvis ikke det andet, så ønsker du at glæde både mor, far og baby, er der mulighed for at købe flere barselsgaver, for hos Gavehylden finder du et stort udvalg af barselsaver til både forældre og baby.

Hvad skal du give i barselsgave?

En barselsgave kan være mange ting, og man skal som sagt beslutte sig for, om man vil give en gave til forældre, baby eller dem alle. Man skal dog huske, at en gave til babyen i sidste ende også er en gave til forældrene, da en glad og tilfreds baby er lig med glade og tilfredse forældre, men ligegyldigt hvem gaven er tiltænkt, finder du hos Gavehylden masser af inspiration til den perfekte barselsgave.

Men hvad giver man i barselsgave? Det første mange tænker på, når de tænker på barselsgaver, er legetøj. Et stykke legetøj til babyen er en god barselsgave, der kan bringe smil og latter frem hos den lille ny. Nyfødte elsker at udforske, og spændene, farverigt legetøj er altid en sikker vinder, hvis du ønsker at glæde barnet. Men et godt stykke legetøj kan også være en gave for forældrene, for legetøj optager babyens opmærksomhed, og derved kan forældrene få en tiltrængt pause fra den konstante opmærksom, som en baby kræver.

Legetøj til barnet kan også være med til at udvikle barnets motoriske evner og stimulere dets sanser, og derfor er legetøj til den lille ny en sikker vinder, hvis du ønsker at have babyen i centrum, når du skal købe en barselsgave. Babylegetøj kan være mange ting, men om du synes, at en bamse, en sutteklud, en rangle eller måske endda en bog med goder historier, er det bedste valg, så finder du det hele hos Gavehylden. Synes du derimod, at lidt mere sofistikeret legetøj er et bedre valg, så har vi også barselsgaver, der kan bruges af barnet, når han eller hun er blevet en smule ældre, og som måske endda også kan genvågne forældrenes indre legebarn og inspirere til leg mellem barnet og de voksne.

3 gaver i farverne lyserød og blå

En barselsgave kan også være en praktisk ting, der kan gøre livet en smule lettere for de nybagte forældre. Det er hårdt at være mor eller far til en nyfødt, især hvis det er for første gang, for bleskiftning og amning er ingen dans på roser, så alle remedier der kan gøre hverdagen lettere for forældrene, er kærkomne og vil blive værdsat af de fleste. Hos Gavehylden finder du mange idéer til den praktiske gave til forældrene, hvad enten du mener at en lækker pusletaske, en ammepude i god kvalitet, en behagelig ammetrøje, eller en bog med gode råd til det nystartede forældreliv er det rigtige valg. Hos Gavehylden finder du også praktiske barselsgaver, der er tiltænkt babyen. Det kan være en nuttet hue, der vil få den lille ny til at fremstå endnu mere bedårende, men også holder ham eller hende varm og sikker i det skiftende danske klima. Det kan også være sjovt service, der gør aftensmaden en smule mere underholdene for den lille, eller det kan være genstande til barneværelset, der gør det indbydende, børnevenligt og spændende for barnet at opholde sig i.

Man må også huske, at barselsperioden er en speciel tid, som mange forældre vil tænke varmt tilbage på, når barnet er vokset op. Derfor kan en god barselsgave også være noget, der hjælper forældrene med at bevare disse uvurderlige minder for tid og evighed. Hos Gavehylden finder du både mindebøger, fotobøger og flere forskellige andre barselsgaver, der holder de gode minder i live.

Der er altså mange gode ting at vælge imellem, når du skal købe en barselsgave, og det kan hurtigt blive en udfordring at beslutte, hvad du skal vælge. En god idé er altid at købe noget, du mener er personligt, og som vil gavne mor, far, baby eller dem alle på bedst mulig vis. Men hos Gavehylden har vi gjort det nemt for dig – du skal bare kigge med her for at opdage vores mange idéer til en barselsgave.