Skal gaven målrettes barnet eller forældrene til barnedåben?
Forside

Skal gaven målrettes barnet eller forældrene til barnedåben?

En god gave skaber glæde både for modtageren og den, som giver. Men det kan give anledning til hovedbrud at finde den helt rette gave. Er du inviteret til en barnedåb, kan det være ekstra svært. For hvem skal du egentlig give dåbsgaven til? Barnet eller dets forældre? Det er jo forældrene, der har inviteret dig, men på den anden side, er det dåbsbarnet, det handler om. Og det kan være svært at finde noget til barnet, da de nybagte forældre nok allerede har købt en masse ting til den lille nyankomne. En løsning kan være at finde dåbsgaver, der både tilgodeser forældrene og deres barn.

En, to eller tre gaver?

Nogle gange kan det lette en opgave at dele den op i mindre dele. Så i stedet for at finde en dåbsgave, der vækker lige dele glæde blandt børn og voksne, kan du købe en mindre gave til hvert enkelt medlem af den lille familie.

  • Køber du til barnet, kan du med fordel vælge en bamse eller et stykke legetøj. Det kan man aldrig få for meget af i den alder, hvor opmærksomheden konstant skifter, og nysgerrigheden på livet gør, at man hele tiden vil prøve nye ting af.
  • Til den stolte fader er der mange muligheder. Måske har han brug for en tur ud af huset? Et par fodboldbilletter eller en koncertoplevelse vil højst sandsynligt falde i god jord. Hvis der er tale om faderens første barn, kan det også være, at skægget er begyndt at stritte lidt, når morgenrutinen nu har ændret sig. Nyt barbergrej eller noget olie til skægget kan hurtigt få sat lidt skik på selv det trætteste ansigt.
  • For den nybagte moder vil det sikkert være rart at få en lille pause fra bleer og barnegråd. Et gavekort til massage eller et andet wellnesstilbud som f.eks. neglepleje eller frisør kan give lidt tiltrængt alenetid og et nyt skud energi.

Blå og lyserød gaveæsker med prikker

Dåbsgaver der binder familien sammen

Det kan dog godt blive en både dyr og tidskrævende opgave at købe gaver til mor, far og barn. Heldigvis er det også muligt at finde dåbsgaver, der kan glæde både børn og voksne.

Det kan f.eks. være en børnebog, som forældrene kan læse højt for deres barn. Barnet kan kigge med og more sig over illustrationerne, samtidigt med at det fra en tidlig alder får udvidet sit ordforråd.

Legetøj som trehjulede cykler eller små vipper er måske indledningsvis for motorisk krævende for dåbsbarnet, men i den alder kommer der ikke til at gå længe, før barnet drøner rundt på legepladsen. Klassisk legetøj, som fra da mor og far selv var børn, vil med sikkerhed give anledning til glade, nostalgiske følelser, når de mindes deres egen barndom. Du kan se vores liste med idéer og blive inspireret til at vælge lige præcis den gave, som forældrene vil blive glade for, og barnet kan få mange timers leg ud af.

Hvad bør prisen være?

En sidste ting, der er værd at overveje, er prisen på dåbsgaven. Hvor meget du bør give for en dåbsgave, afhænger både af din egen økonomi, men selvfølgelig også af din relation til forældrene. Står du i meget nær relation til forældrene, giver det mening at give en lidt større gave. Det kan jo også være, at du selv på et tidspunkt skal passe dåbsbarnet. Så kan du være lidt snedig og købe et stykke legetøj, som dit indre legebarn hungrer efter, eller måske en børnebog, du selv har lyst til at læse højt. I sidste ende er det ikke så meget prisen, som det er tanker bag, der tæller.