Gaven der bliver ved med at give
Forside

Gaven der bliver ved med at give

Løbegave

Hvad skal jeg se efter, hvis jeg vil give en crosstrainer i gave?

Har du besluttet dig for, at der er en person i dit liv, der skal have en crosstrainer foræret? I så fald er det en rigtig god idé du har fået. I dag er crosstraineren nemlig en af de mest populære motionsmaskiner blandt de danske motionister. Det er selvfølgelig ikke en status, den har opnået uden grund.

Den store popularitet har dog også medført, at udvalget er eksploderet i løbet af de seneste år. Udvalget er i dag bestående af flere hundrede modeller, hvorfor det kan være svært at sortere mellem dem. Hvis du vil forære en crosstrainer til én, der står dig nært, er der derfor flere parametre at tage højde for.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du finder den rette crosstrainer blandt de utallige crosstrainer maskiner til ham eller hende, der skal have den, er du havnet på den rette side. Det er nemlig netop, hvad du kan blive klogere på herunder.

Sådan finder du den mest ideelle crosstrainer

Før du køber en ctrosstrainer, er der flere detaljer, der skal overvejes. Det er gældende, uanset om den skal købes som gave eller til dig selv. Et af de parametre, der er særligt vigtige at overveje, er modtagers (eller dit) eget træningsbehov.

Hvis du skal forære en crosstrainer til en person, der skal i gang med træningen, har modtager sandsynligvis et begrænset behov. I et sådant tilfælde kan du derfor også nøjes med en mindre model. Er der derimod tale om en person med et øget træningsbehov, anbefales det i stedet at købe en større crosstrainer.

Dertil har højde og drøjde også betydning for valget af en crosstrainer. Du skal nemlig sikre, at den passer til modtagers vægt og højde. Hvis modtager er to meter høj, er det næppe en god idé at købe en lille model, da det ikke vil være en komfortabel oplevelse at træne på en sådan maskine.

En mindre model er nemlig ikke helt så stabil, og for en høj person vil kroppen holdning ofte blive forkert. Det vil nemlig resultere i en kortere skridtlængde, hvilket vil resultere i, at der opnås en træning, der ikke er helt så effektiv – især i forhold til lår- og sædemusklen.

Endvidere er der også en række andre ting, der er vigtige at have med i overvejelserne:

  • Hvilke funktioner mener du, at brugeren af crosstraineren har brug for?
  • Er der flere end modtager selv, der kommer til at bruge den?
  • Er det et krav, at den er udstyret med måling af puls og kalorieforbrug?

En crosstrainer er ikke en billig gave

Det er vigtigt, at du er klar over, at en crosstrainer ikke er billig. Hvis du gerne vil give en gave, der ikke er alt for dyr, er dette derfor ikke det rette valg. Hvis du derimod gerne vil forkæle modtager, så kan en crosstrainer være et godt bud. Det kræver dog, at det er en person, der har en vis interesse for træning, for at fungere.