Søvn i gave
Forside

Giv dig selv en bedre nattesøvn i gave

Betalt indhold. 

Giv dig selv en bedre nattesøvn i gave

Gaver er fantastiske at give, men de er også mindst lige så gode at få igen – og derfor skal man heller ikke være for fin til at give en gave til sig selv indimellem. Her kan selvforkælelse være i høj kurs, og det er også utrolig vigtigt, at man forkæler ens krop og sind, når man har en stresset hverdag, der kan tage pippet fra én.

Ét af de områder, hvor de fleste dog har en tendens til at glemme at forkæle sig selv, er omkring nattesøvnen, der er utrolig vigtig, men alligevel utrolig nedprioriteret. En god nattesøvn er i virkeligheden én af de vigtigste gaver, man kan give sig selv, og derfor kan det godt betale sig at dykke ned i, hvordan man gør det bedst muligt.

Søvn i gave

Tag et skridt op og køb en god elevationsseng

Den gode nattesøvn kommer ikke af sig selv, og det handler i høj grad om at have udstyret i orden, hvis søvnen skal være god.

Her kommer man ikke uden om, at en elevationsseng er et markant step op for de fleste, og hvis man finder en af de bedste elevationssenge, så har man allerede givet sig selv en fantastisk gave, der forbedrer forudsætningerne for en god nattesøvn.

Man bruger i gennemsnit 1/3 af sit liv på at sove, og derfor giver det bare god mening at investere i en ny og bedre seng, selvom det kan være en dyr udskrivning at lave på én gang.

Når man skal vælge en god og den rette elevationsseng i gave til sig selv, så handler det i høj grad om at tjekke alle de test af de bedste elevationssenge, man kan finde på nettet og i magasinerne.

Test af de bedste elevationssenge kan nemlig give en klarhed over, hvad de forskellige modeller kan, og dermed er der større chance for at finde en god model i første forsøg. Det er dog vigtigt at understrege, at alle mennesker er forskellige, og derfor bør man altid prøve elevationssengen af, inden man køber den, og ikke bare blindt vælge en bedst i test elevationsseng.

Sørg for gode vaner, inden det bliver sengetid

Hvis man har købt én af de bedste elevationssenge på markedet, så er der ingen tvivl om, at man er nået langt i forhold til at give sig selv en bedre nattesøvn i gave – men sengen kan dog ikke gøre det alene.

God søvn handler nemlig i høj grad også om, at man har gode vaner, inden man lægger hovedet på puden om aftenen. Her er der en lang række gode råd at finde, hvis man søger lidt omkring på nettet, men i en nøddeskal handler det om, at man skal få kroppen til at slappe mest muligt af, inden man går i seng.

Der er mange gode vaner at tilegne sig, når det kommer til afslapning inden sengetid, og én af de bedste vaner er faktisk at slukke for alle elektroniske skærme min. 30 minutter før, man går i seng. Lyset fra skærmene er med til at stresse øjnene, og derfor bør man slukke telefon, fjernsyn, iPad, og hvad man ellers har liggende tidligt på aftenen.

Herudover er det en rigtig god idé at holde sig for koffeinholdige drikke i flere timer inden sengetid, hvis man har tendens til urolig og afbrudt søvn – og telefonen skal ikke ligge ved siden af sengen, når man skal sove, da notifikationerne kan afbryde den dybe søvn i løbet af natten.

Der skal i virkeligheden ikke ret meget til, hvis man vil have en god nattesøvn i sin nye elevationsseng – det handler bare om at få implementeret de gode vaner.

Skab de bedste omgivelser i soveværelset

Soveværelset skal kun bruges til søvn og til sjov – det skal ikke bruges til kontor, ekstra opbevaring eller noget helt tredje. Dette skyldes, at man falder hurtigere i søvn og har mere ro i sindet, hvis der ikke er forstyrrende elementer omkring én – og her kan særligt hjemmearbejdspladsen skabe stress og jag i kroppen, hvis den er i soveværelset.

Der er lavet mange tests på området igennem de senere år, og de viser alle klart, at soveværelset skal holdes så minimalistisk som muligt, hvis man gerne vil give sig selv den bedste nattesøvn i gave.

Selv den bedste elevationsseng i test er ikke meget værd, hvis selve rummet, den står i, er med til at stresse én, og det betyder utrolig meget for ens nattesøvn, at soveværelset er indrettet til netop at sove i.

Herudover kan man evt. kigge sig om efter en god hovedpude og en god dyne, der får gode karakterer i test, hvis man ikke er tilfreds med ens nuværende set-up. Særligt den rette hovedpude er en god ting at investere i, da fyldet med tiden bliver fladt, hvilket kan give nakke- og hovedsmerter på den lange bane.

Derfor bør man give sig selv en ekstra gave, når man alligevel køber en lækker elevationsseng – det er alt sammen med til at gøre forudsætningerne for en god nattesøvn meget bedre.