Når julen også er ro og afslapning
Forside

Når julen også er ro og afslapning

I skrivende stund skriver vi november 2020 i kalenderen, og vi skal til det igen. Juleræset står for døren og i år er julen en smule anderledes end hvad vi er vant til. For selvom MC Einers hit ”Jul det cool” som vanligt spilles i radioen, er verden bare ikke helt den samme. Omtales en tradition, begivenhed, eller en festlig anledning – som julen jo i høj grad er, kan man heller ikke undgå at nævne corona-situationen. Heller ikke julen står fri – desværre. Netop derfor har det måske aldrig været vigtigere at tage sig tid til sine nærmeste, sig selv og ikke mindst den altid skønne jul – trods alt.

Fjern stress og jag

Det er ofte at julen også bliver forbundet med stress og jag, men sådan bør det ikke blive i år. Vi skal blive inden døre i det omfang det er muligt, samt kun ses med den nærmeste omgangskreds.

Dette er naturligvis en uvant og anderledes situation for mange, men som et gammelt ordsprog lyder ”der er ikke noget som er så dårligt, at det ikke er godt for noget” – og måske ordsproget faktisk holder.

Netop derfor har vi udarbejdet dette indlæg, hvor vi har fokus på hvordan man kan bruge den ekstra tid med sig selv og sine nærmeste, helt uden stress og jag.

Hvordan vi slapper af som mennesker er meget individuelt, hvorfor vi også prøver at dele 3 brede råd lige herunder – vi håber at de kan bruges.

Planlægning

Selvom det lyder ret simpelt, er dette måske det vigtigste råd til at skabe overskud og velbehag. Corona eller ej, er planlægningen en ubeskrivelig faktor for overskud i juletiden.

Mange opgaver i julen udsættes til sidste øjeblik, men oftest kun fordi ens planlægning har været uduelig. Dette kan man meget nem minimere, eller hele eliminere blot ved at lave en række to-dos i en prioriteret rækkefølge – det behøver ikke at tage ret lang tid. Og er man dårlig til at huske, kan man med fordel bruge en god gammeldags teknik – pen og papir, så husker man bedre, og opgaverne løses nemmere.  

Selvforkælelse

I en tid hvor der skal holdes afstand, er det stadigvæk muligt at bruge sin gode fantasi til komme på skønne selvforkælelses-ting.

Det kunne være en gang massage i en massagestol, som størstedelen af den danske befolkning helt sikkert IKKE har adgang til, men idéen er god.

Mindre og mere overkommelige aktiviteter kan også bruges. Såsom at lægge en sund ansigtsmaske eller eksperimentere med skønne madretter i køkkenet.

Dog kan vi lige afslutte massagestolen, og understrege at det bestemt ikke er nogen dårlig ide, så er ønskesedlen endnu ikke lavet, kan lille-mor måske lige nå at få denne henrivende idé med. Er du på bare bund i forhold til hvilken model man lige skal ønske sig, er den bedste i denne test måske en potentiel mulighed – en gaveidé hvor de fleste kan være med (ironi forekommer).

Fysisk aktivitet

Om den står på juleand, eller en sommersalat i juni er fysisk aktivitet stadigvæk meget essentiel for overskud og velvære. Corona har faktisk statistisk set været godt for gåture og fysisk aktivitet for den brede befolkning, eftersom endnu flere er begyndt at motionere. Det kan være raske gåture som pludselig er blevet en fast del af ens rutine, eller endnu mere raskt løb eller cykling. Ligegyldig motionsform er det blot super-godt for vores generelle folkesundhed at motion nu prioriteres af flere danskere.

Pas på dig selv og dine nærmeste

Selvom julen vil blive anderledes i år, skal det ikke ødelægge en skøn tradition og en hellig tid rigtig mange glæder sig til. Glædelig og sund jul til alle.