Vil du overraske din forældre?
Forside

Vil du overraske din forældre?

Gaven til forældrene der har alt

Mange kender nok situationen med at skulle give noget til nogen, der i forvejen har alt, hvad de behøver. Hvis dette er tilfældet med dine forældre, kan det være nødvendigt at bruge lidt ekstra tid og kræfter på en få tænkt sig frem til den helt rigtige gave til dem. Hvis dine forældre er typerne, der allerede har alt, hvad de har brug for, kan en oplevelsesgave måske være en ide.

lille gave med bånd

En oplevelsesgave aktiverer modtageren og tvinger den til at engagere sig i den specifikke oplevelse. En oplevelsesgave kan derfor være en super god gaveide til dine forældre, hvis du synes, at de trænger til at komme ud og få sig en (måske) anderledes oplevelse. Oplevelsesgaver kan sagtens gives til en enkelt person, så modtageren selv kan vælge, hvem vedkommende ønsker at dele oplevelsen med. Men en oplevelsesgave er også oplagt at give som en pargave. F.eks. kan du give din forældre en fællesgave i form af en oplevelsesgave til deres bryllupsdag eller måske til juleaften. Giver du en oplevelsesgave som pargave til dine forældre, giver du dem muligheden for at få en dejlig oplevelse sammen, som de med garanti vil glæde sig rigtig meget til.

 

Gå sammen med dine søskende om en gave

Det kan være en rigtig god ide at gå sammen med dine søskende, når det gælder om at finde en gave til dine forældre. Dig og dine søskende kender dine forældre rigtig godt. Flere hjerner tænker bedre end én, og dette gælder også, når det kommer til at tænke sig frem til en god gave, til nogen du holder af. Hvis du sammen med dine søskende lægger hovederne i blød, kan i helt sikkert finde på en rigtig god gave, i kan give til jeres forældre.

Der kan selvfølgelig også være en økonomisk fordel ved at købe gaven til mor og far sammen med dine søskende. Hvis budgettet ikke rækker til den helt store gave fra hver enkelt af jer, kan i gå sammen og i fællesskab havde råd til en lidt større gave. Det er især et god råd, hvis I er studerende og gerne vil give en god gave til jeres forældre. Der kan selvfølgelig være stor forskel på, hvor stort eller lille budget, hver enkelte i søskendeflokken har. At gå sammen om at købe en gave er måske ikke den bedste løsning for jer, hvis der er meget stor forskel på, hvor mange penge du ønsker at lægge i dine forældres gave, kontra hvor meget dine søskende ønsker at give. Så det er også vigtigt at tage med i dine overvejelser, før du spørger dine søskende, om I skal købe gaven til jeres forældre sammen. Her er vores liste med gaver til forældre.

Glad barn med sin far

Gør gaveindkøb til en hyggelig oplevelse

Køber du en gave sammen med dine søskende, kan i samtidigt gøre det til en hyggelig oplevelse. Ved at kombinere gavekøbet med en god portion hygge kan i få noget af den kvalitetstid, det kan være svært at få med sine søskende i en travl hverdag. Dét at tage på gaveindkøb forbindes ofte med travlhed og stress. Mange føler sig især stressede omkring juletid, hvor der købes julegaver i massevis. Hvis gaveindkøbende bliver en stresset oplevelse, er man ofte tilbøjelig til bare at række ud efter det første og det bedste på hylden og give det i gave. Ønsker man at bruge mere tid og have overskud til at finde den helt rigtige gave, bør man gøre gaveindkøbende hyggelige og rolige. Tager du med dine søskende ud og køber gaven til dine forældre, kan i få nogle gode timer sammen, mens i nøje får udvalgt den helt rigtige gave, i synes jeres forældre skal have. Efter jeres gaveindkøb kan i fortsætte hygge med en tur på café. Dine forældre vil helt sikkert blive rigtig glade for at høre, at i har haft en hyggelig stund sammen, mens i købte deres gaven.