Skal du give en gave til dit barns dagplejemor?
Forside

Skal du give en gave til dit barns dagplejemor?

Det kan være en god ide, men bestemt ikke en nødvendighed, at give gaver til dagplejemor. Hver gang du selv tager på arbejde, overleverer du dit dyrebareste i hendes arme, og hun gør alt, hvad hun overhovedet kan for at give nærvær til både dit eget og andres børn. Det er en dagplejemors fornemste opgave at sørge for at børnene trives og er trygge. Derudover har dagplejemoren også til opgave at stimulere og støtte det enkelte barn i dets læring og udvikling.

Som forældre til et barn i dagpleje har man en tæt kontakt til dagplejemoren. En god dagplejemor bidrager ofte med mere end blot at passe sit arbejde. Hun tager sig tid til det enkelte barn, har fokus på deres udvikling og så er hun sød og rummelig. Har dit barn en god dagplejemor, betyder hun sikkert rigtig meget for både dig selv og ikke mindst for dit barn. Mange kan derfor have et naturligt ønske for udvise sin taknemmelighed overfor barnets dagplejemor. Dette kan gøres på flere måder. Men at gøre det med en gave er bestemt ikke en dårlig ide.

Om du ønsker at give en gave til dit barns dagplejemor, er selvfølgelig helt op til dig selv. Det er ikke et krav, eller noget som forventes af dig. Men har man lysten og overskuddet, er det en rigtig sympatisk handling at give hende en lille ting for at udvise sin taknemmelighed.

Mørkhåret baby svinges rundt af babysitter

I hvilken anledning skal gaven gives?

Der kan være forskellige anledninger, hvor du ønsker at give dit barns dagplejemor en gave. De mest oplagte gaver at give til dit barns dagplejemor er:

  • Afskedsgave
  • Julegave
  • Fødselsdagsgave
  • Eller lignende

Afskedsgave

Der kommer et tidspunkt, hvor dit barn skal forlade dagplejen og begynde at forberede sig på at skulle i børnehave. Dette er både nyt og spændende, men også en anelse sørgmodigt da du og dit barn nu skal tage afsked med dagplejemoren, som indtil nu har fungeret som dit barns trygge base. Har dagplejemoren gjort særligt indtryk på dig og dit barn, kan det være ekstra svært at sige farvel. Ønsker du at vise dagplejemoren, hvor glad du har været for hende og hendes arbejde, kan det at give hende en afskedsgave være en oplagt mulighed. En afskedsgave er en af de mere typiske gaver, du kan give dagplejemoren. Dit barns dagplejemor vil med garanti være meget taknemlig og beæret over at modtage en gave fra dig sidste gang du henter dit barn hos hende. Du kan sammen med gaven vedlægge et lille kort, hvori du fortæller hende hvor taknemmelig, i har været for hende, og at i ønsker hende held og lykke fremover.

Julegave

En anden betænksom måde at overaske dit barns dagplejemor på er ved at give hende en gave i forbindelse med juleaften. Dette kan ses som en lille ekstra ros, du ønsker at give hende for hendes arbejde. Hun vil helt sikkert sætte stor pris på den forkælelse, du giver. En julegave er en mere uventet gave, som hun måske ikke havde regnet med at modtage fra dig, og der er derfor her ekstra mulighed for at give hende en glædelig overraskelse. Du kan give dagplejemoren julegaven sidste gang, du henter dit barn hos hende inden jul.

Fødselsdagsgave

Ønsker du at være endnu mere personlig, kan du give en gave på dagplejemorens fødselsdag. Dette er endnu en god måde at overraske hende på, da det formentlig også vil være en stor overraskelse for hende at modtage en fødselsdagsgave fra dig. En dagplejemor har en travl arbejdsdag med mange bolde i luften. En fødselsdagsgave kan være en sød måde at fortælle dit barns dagplejemor, at du tænker på hende. At du kender til hendes fødselsdagsdato og har indkøbt en gave til netop denne dato viser, at du er opmærksom på hende og ønsker at give hende lidt igen af alt det, hun dagligt giver til dig og dit barn.

Overrækkelse af gave til babysitter

Personlig eller alsidig gave?

Som tidligere nævnt oplever mange forældre og børn at føle sig tæt knyttet til en dagplejemor. Hvis du kender dit barns dagplejemor godt, kan du finde en personlig gave til hende. Det kan f.eks. være, at du kender til dagplejemorens interesser eller ved, hvad hun godt kan lide. Det kan også være, at du har bidt mærke i noget, hun tidligere har nævnt, som kan bringe dig på sporet af en gaveide. Vær derfor opmærksom på hvad dagplejemoren fortæller om sig selv og spørg ind til hende og hendes interesser.

Disse oplysninger kan være nyttige for dig, når du skal udvælge den helt rigtige gave til dit barns dagplejemor. Har du svært ved at finde en personlig gave til dit barns dagplejemor, kan du give en mere alsidig gave. En alsidig gave er en gave, der kan være til gavn for stort set alle. Køber du en sådan gave, behøver du derfor ikke spekulere på, om det, du køber, falder i dagplejemorens smag. Et bud på en sådan gave kan være selvforkælelse i form af et oplevelsesgavekort eller en kurv med blandede lækkerier. Med sådan en gave udviser du din taknemmelighed ved at give hende og måske en hun holder af den ekstra forkælelse, som du synes, hun har fortjent. En alsidig gave kan derfor også være en rigtig god gave at give til dit barns dagplejemor.